Territorial

Soteras passa a l’acció

Assemblea. El president de la FCF surt reforçat en una assemblea en què els clubs aproven els comptes i, a més, donen permís a l’ens per personar-se com a part afectada pel cas Soule

Es preveia una assemblea molt moguda però tot va quedar en soroll. Els clubs, afectats econòmicament per la pandèmia en una temporada i mitja molt dura, van aixecar la veu però la junta directiva va veure com, a l’hora de la veritat, tots els punts del dia, fins i tot els més delicats, van ser aprovats. El president, Joan Soteras, doncs, va fer una demostració de força en un moment clau, ja que s’està articulant una oposició de cara a les eleccions de la pròxima temporada. Ahir, però, el sabadellenc va passar amb nota l’examen dels 454 clubs que es van presentar a l’assemblea.

Els clubs van aprovar l’exercici econòmic del curs passat amb un total de 232 vots a favor, 127 en contra i 25 abstencions. Aquest punt del dia va ser clau perquè és el primer exercici en més d’una dècada en què la federació va presentar dèficit (d’1,35 milions d’euros). La junta directiva va justificar els números amb la pandèmia.

Cas Soule

De les més de quatre hores que va durar l’assemblea, una part important la va ocupar el discurs del director general; José Miguel Calle, que, en primer lloc, es va defensar de les acusacions d’apropiació indeguda que han emanat d’alguns mitjans de comunicació en els últims mesos en contra seva. “Hi ha hagut una persecució en contra de la meva persona”, va començar dient Calle, que va presentar els números mostrant com, des de la seva arribada, l’estructura federativa ha reduït els costos, respecte a etapes anteriors. Calle va ensenyar diversos contractes fora de mercat per part dels anteriors gestors, amb preus inflats, i fins i tot, duplicacions de factures tot acusant la directiva liderada per Andreu Subies de pràctiques fraudulentes. “El cost total de la delegació de Lleida va ser de 549.174,23 euros. També va haver-hi un sobrecost en la reforma de Vilafranca. En canvi, la nova seu de Vic ha tingut aquest any un cost de 81.332,13 euros”, va explicar Calle.

D’aquesta manera, l’assemblea va donar llum verd a la junta directiva perquè la Federació Catalana es personi com a part afectada pel cas Soule. La junta creu que Andreu Subies es va emportar 4 milions d’euros de manera fraudulenta i la intenció de la federació és que aquests diners siguin retornats. 423 assembleistes van votar a favor, només va haver-hi un vot en contra i set es van abstenir en aquest punt.

Sense descensos

L’assemblea va aprovar amb 193 vots a favor i 142 en contra que de cara a la pròxima temporada no computin els descensos de categoria en el futbol amateur masculí i en el femení. Les categories beneficiades seran la primera i la tercera catalana, i preferent femenina i la primera divisió femenina.

Cinc directius marxen

Els vocals Jordi Terés, Toni Tanyà, Joan Josep Isern, Manel Duran i Jordi Solé van marxar de la zona de directius just abans que Joan Soteras comencés el seu discurs d’obertura. Els cinc directius van voler escenificar la seva disconformitat amb el president, ja que ells formen part de l’oposició que s’ha articulat en contra de Joan Soteras i sobre la qual sobrevola l’ombra de l’anterior president, Andreu Subies.

Tot i que algunes fonts van expressar que els cinc directius van dimitir, cap d’ells no ho va fer efectiu per escrit i, a més, van continuar presencialment a l’assemblea amb la resta de clubs. No va ser l’únic gest contrari a Soteras, ja que entitats de la Plataforma per una FCF dels Clubs i l’Associació de Clubs de Futbol Aficionat van xiular –amb xiulets repartits a la porta– el discurs de Joan Soteras.

“Em presentaré a la reelecció”

Joan Soteras va acabar el seu discurs afirmant que es presentarà a les eleccions del 2022 per sortir reescollit com a president de la Federació Catalana. “Si tinc la confiança dels clubs, tornaré a presentar-me per sortir reescollit”, va afirmar el sabadellenc: “Ens comprometem a continuar treballant de la mateixa manera”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)