Eurocopa

Espanya afronta els quarts sense temor

Suïssa Espanya

SUÏSSA:Sommer; Widmer, Elveldi, Akanji, Ricardo Rodríguez, Zuber; Freuler, Zakaria o Sow, Shaqiri; Seferovic i Embolo.ESPANYA:Unai Simon; Azpilicueta, Eric Garcia, Laporte, Alba; Busquets; Koke, Pedri; Sarabia, Morata i Ferran.ÀRBITRE:Oliver (Anglaterra).ESTADI:Krestovski (Russia).HORA:18 h (Telecinco).

Hi havia uns anys en què Espanya veia els quarts de final de qualsevol fase final de qualsevol torneig com la gran muntanya que mai podia escalar. Aquell derrotisme dels anys 90 i principis del 2000 va quedar en no res en la dècada del 2010 en què la roja va dictar el pas del futbol mundial. Ara, en els anys 20, l’equip de Luis Enrique presenta una evolució: no hi ha tant talent com abans però el derrotisme s’ha acabat. Espanya es mostra molt ambiciosa a l’hora de superar els quarts de final que disputarà avui (18 h) contra Suïssa.

L’equip jove que ha armat Luis Enrique mostra la seva falta de complexos no només en les grandiloqüents declaracions fora del terreny de joc –“som aquí per guanyar l’Eurocopa”, ha dit el porter Unai Simon–, sinó en la manera d’afrontar els partits. Conscients que la feblesa defensiva és un llast important, l’equip pressiona a camp rival, intenta robar i és vertical en les seves finalitzacions, que han florit en els últims dos partits (10 dianes).

Suïssa, però, presentarà batalla. Acostumada a fer saltar la banca (arriba després de guanyar França), és la penúltima oportunitat de la generació de Xhaka, Severovic, Shaqiri, Sommer i Ricardo Rodríguez per lluir en una competició gran. El seu gran líder, Xhaka, no hi podrà ser per sanció, però el combinat helvètic pretén fer valer un dibuix granític amb tres centrals i dos puntes per arribar a les semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)