Eurocopa

Sergio i el club dels cinc

Busquets igualarà contra Suïssa les internacionalitats de Zubizarreta (126) i ja només tindrà davant seu Ramos, Casillas, Xavi i Iniesta

El capità encadena dos premis MVP i ‘la roja’ s’aferra de nou a ell per accedir a les semifinals

Dos partits amb la selecció espanyola, dos premis MVP. Contra Eslovàquia i contra Croàcia. Si a futbolistes com Pedri aquesta Eurocopa els està fent sortir la barba, a Sergio Busquets aquest campionat l’està rejovenint. Efecte invers i en tots dos casos: altíssimes prestacions.

Als seus 32 anys, Busquets és ara mateix el líder d’aquesta selecció. Sense Sergio Ramos, el de Badia ha assumit els galons. Ha estat arribar ell a la concentració espanyola i desaparèixer molts dels dubtes que havia generat fins aleshores el joc d’Espanya. No és cap casualitat. Busquets era el far que necessitava aquest equip. Luis Enrique va tenir clar des del principi que esperarien Busquets. Quan el jugador del Barça va donar positiu de Covid es van encendre totes les alarmes, però l’entrenador asturià tenia clar que l’esperaria i no citaria cap altre jugador en lloc seu. Hi havia un cert risc, perquè Busquets, en efecte, es va perdre dos dels tres partits de la fase de grups, però el rendiment posterior de Sergio en els dos partits que ha jugat ha acabat donant la raó a Luis Enrique.

Contra Croàcia, Busquets va igualar els partits de David Silva, i aquesta tarda a Sant Petersburg, contra Suïssa (18 h), igualarà els 126 partits que Andoni Zubizarreta va jugar a la porteria de la selecció espanyola. Busquets se situarà, a més, dins el top 5 de futbolistes amb més internacionalitats, només superat per Iniesta (131), Xavi (133), Casillas (167) i Ramos (180). Lluny queda ara aquell debut de l’abril del 2009 contra Turquia.

L’aval de Koeman

“El partit de Sergio Busquets és de manual. Ha fet allò que ha de fer un pivot en tasques defensives i ofensives. Sabíem fins a quin punt era important tenir Busi en el grup. És un jugador bastant incomprès per molta gent, però és un jugador únic i una garantia.” Amb aquestes paraules va elogiar Luis Enrique el partidàs de Busquets contra Eslovàquia. Paraules que subscriuria el mateix Ronald Koeman. Per al tècnic holandès, Sergio Busquets continua sent vital al mig del camp d’aquest Barça, i per això el club ja ha fet arribar una proposta de renovació al seu agent. El Barça necessita rebaixar tant sí com no la seva massa salarial, i al final de la temporada van començar a créixer els rumors sobre una hipotètica sortida d’algun dels quatre capitans, excepte Leo Messi. Però sembla que no serà tampoc el cas de Sergio. El de Badia té contracte en vigor fins al 2023, i el club li proposa una rebaixa salarial a canvi d’ampliar el seu contracte amb el Barça fins al 2025. Busquets passaria a cobrar la meitat del que cobra ara les dues properes temporades, i en les dues últimes se li afegirien una variables per rendiment, que en el cas de complir-los, li permetria augmentar el seu salari. Busquets, concentrat en l’Eurocopa, no donarà una resposta oficial mentre Espanya continuï viva en el campionat, però a aquestes alçades de les negociacions la predisposició de Busquets per acceptar la proposta del Barça és bona.

Sergio Ramos 180
Iker Casillas 167
Xavi Hernández 133
Andrés Iniesta 131
Andoni Zubizarreta 126
Sergio Busquets 125

GRAN MOMENT

Als seus 32 anys, i després d’un positiu per Covid, aquesta Eurocopa l’està rejovenint

REBAIXA A LA VISTA

Aviat donarà una resposta a la proposta del club; entén la situació i vol quedar-se
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)