Eurocopa

Dinamarca colpeja i resisteix

Eurocopa. Els gols de Delaney i de Dolberg en la primera meitat (2-1) acaben tombant la República Txeca

Dinamarca tornarà a unes semifinals quasi tres dècades després. Colpejant en una bona primera meitat i resistint en la represa davant una República Txeca que ho ha intentat amb un futbol molt directe però sense l’encert en els últims metres per revertir el seu destí.

Amb una entrada intensa al partit, intentant fer valer la seva superior capacitat per dur el pes del partit, Dinamarca ha sorprès dels txecs a la sortida d’un córner, quan Kalas ha perdut la marca de Thomas Delaney i el futbolista del Borussia de Dortmund ho ha aprofitat per inaugurar el marcador amb una rematada impossible per a Tomas Vaclik.

I encara que la República Txeca ha tingut trams de més domini, en què ha intentat connectar amb Barak i Schick, Dinamarca s’ha mostrat sòlida amb el 3-4-3 i ha colpejat per segona vegada abans del descans amb una centrada extraordinària de Maehle, amb l’exterior del peu, que ha connectat a la xarxa Dolberg, apareixent a l’àrea petita.

Quan semblava que el partit se li faria llarg en canvi, el pas per vestidors ha estat productiu per als txecs, que han passat a jugar amb dos davanters amb l’entrada de Krmencik i, amb un futbol molt més directe, de buscar pilotes a l’àrea, han sorprès Dinamarca, posant-li la por al cos amb una centrada de Coufal que Schick, allargant la seva bona dinàmica en el torneig, ha rematat al fons de la xarxa de primeres.

Encara que no ha pogut mantenir el ritme trepidant dels primers minuts de la represa, el segon acte ha viscut durant molts minuts en camp danès i només amb atacs ràpids, sobretot amb Youssouf Poulsen, el conjunt escandinau ha aconseguit espolsar-se la pressió. Tot i competir amb orgull fins al final, però, el futbol directe no ha permès els txecs materialitzar la remuntada i serà Dinamarca qui viatjarà a Londres a jugar les semifinals.