Eurocopa

Alimenten la nostàlgia del 92

Eurocopa. Dinamarca, impulsada per una bona primera part, s’imposa a la República Txeca i jugarà les semifinals, una eliminatòria que no disputava des de fa quasi tres dècades, quan va acabar regnant

República Txeca 1 Dinamarca 2

REPÚBLICA TXECA:Vaclik, Coufal, Celutska (Brabec, 56’), Kalas, Boril, Holes (Jankto, 46’), Soucek, Masopust (Krmencik, 46’), Sevcik (Darida, 79’), Barak i Schick (Vydra, 79)’.DINAMARCA:Kasper Schmeichel, Stryger Larsen, Christensen (Andersen, 81’), Kjaer, Vestergaard (Wass, 70’), Maehle, Delaney (Jensen, 81’), Hojbjerg, Braithwaite, Damsgaard (Norgaard, 59’) i Dolberg (Poulsen, 59’).GOLS:0-1 (5’) Delaney. 0-2 (42’) Dolberg. 1-2 (49’) Schick.ÀRBITRE:Bjorn Kuipers (neerlandès). Grogues a Krmencik i Kalas.ESTADI:Estadi Olímpic de Bakú.

Dinamarca avança i continua engreixant el somni d’intentar repetir la gesta del 1992, quan van acabar guanyant una Eurocopa a la qual van accedir de rebot gràcies a l’exclusió de Iugoslàvia per la guerra dels Balcans. Des d’aleshores, quasi tres dècades enrere, els danesos no havien trepitjat una semifinal del torneig i repetiran experiència després de despatxar ahir a Bakú una combativa República Txeca que va intentar reaccionar a una primera part deficitària però que va acabar morint a les portes d’una semifinal que torna a alimentar el somni de la dinamita vermella.

Assentada sobre el 3-4-3 que va instaurar després del segon partit, novament amb Kasper Dolberg com a referència, amb Martin Braithwaite atacant els espais i Damsgaard posant el joc entre línies, els danesos van entrar al partit amb força i només de començar van aprofitar la candidesa defensiva dels txecs en la sortida d’un córner, quan sorprenentment sol, al cor de l’àrea, Tomas Vaclik va rematar al fons de la porteria l’enviament de Stryger Larsen.

Encara que va tenir trams d’igualar forces, el conjunt de Jaroslav Silhavy va transmetre també fragilitat defensiva en molts moments i els danesos ho van aprofitar per colpejar per segona vegada amb una acció formidable de Joakim Maehle, que va guanyar l’esquena a Vladimir Coufal i va acabar posant una centrada mil·limètrica amb l’exterior del peu a l’entrada de Kasper Dolberg, que va afusellar Vaclik des del cor de l’àrea.

Encara que per sensacions el gol podia semblar definitiu en el descans, el conjunt dirigit per Kasper Hjulmand encara hauria de patir per rubricar el passaport a Wembley, amb una República Txeca potenciada pels canvis del seu entrenador en el descans, que sobretot va incloure Krmencic per acompanyar Patrick Shick i que, amb dos davanters d’àrea i buscant permanentment accions directes, va ser molt incisiva i va generar inquietud en una defensa fornida, amb centrals experimentats com Jannik Vestergaard, Simon Kjaer i Andreas Christensen, però que van fer aigües en els primers minuts de la represa, amb Schick aprofitant l’avinentesa per connectar a la xarxa una bona centrada de Vladimir Coufal.

Encara que va obligar minuts després Kasper Schmeichel a fer una aturada determinant, als txecs els va costar aguantar el ritme amb què van reprendre el joc i Dinamarca, impulsada per l’entrada de Youssouf Poulsen, va poder respirar una mica més, oferir rèplica a la contra i fins i tot obligar Vaclik a intervenir amb encert en un parell d’ocasions, amb una mà dura a una rematada de Polusen i un peu molt ràpid per negar el gol a Maehle.

Convincent en el primer acte i resistent en la segona, Dinamarca continua creixent en una Eurocopa que va començar amb l’angoixa de Christian Eriksen, però que ara li obre les portes de Wembley per intentar fer història.

GOLEJADORS

5
gols en l’Eurocopa
ha fet Patrick Schick, que es queda amb els mateixos que Cristiano Ronaldo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)