3a divisió FEF

Rafael Orellana: “L’arbitratge gironí viu un gran moment”

El delegat del Comitè Tècnic d’Àrbitres a Girona repassa la situació actual del col·lectiu arbitral a la demarcació

Tots els clubs, un cop acabada la temporada 2020/21, fa dies que treballen amb la planificació de les seves plantilles, però no són els únics que aquest curs hauran d’afrontar nous reptes. I és que el col·lectiu arbitral també ha conegut en els últims dies el desenllaç del curs anterior i s’han confirmat els ascensos i descensos de categoria després d’avaluar els arbitratges durant el curs, les proves físiques i les tècniques.

En aquest sentit l’arbitratge gironí està d’enhorabona, i és que s’està confirmant la tendència a l’alça dels últims anys i s’han pogut celebrar quatre ascensos en categoria nacional. Dos d’ells en àrbitres assistents, i és que Jordi Fullà participarà la temporada que ve a la 1a divisió federació i Àlex López Martín ho farà a la 2a divisió federació. Els altres dos ascens han estat els del gironí Sergi Rimbau i el figuerenc Jan Cobos, que han obtingut les dues millors puntuacions de tots els àrbitres de 1a catalana i la temporada que ve arbitraran a la 3a divisió federació, sumant-se a Pol Arenas i Àngel Berjaga, que ja ho han fet aquest últim curs. “Ara tindrem quatre àrbitres a 3a divisió, un fet que feia molts i molts anys que no s’aconseguia. És un repte preciós i la millor notícia és que estic segur que amb les ganes i les aptituds que demostren pujaran encara més perquè són joves i tenen molta projecció”, assenyala el delegat del Comitè Tècnic d’Àrbitres a Girona Rafael Orellana, conscient que això també és un estímul pels àrbitres que comencen: “Com més àrbitres tinguem en categories altes millor perquè els àrbitres de base que comencen agafen com a referents els de categories superiors. Per ells és molt maco poder anar d’assistents a 3a divisió a divisió d’honor juvenil i viure això és una gran motivació per ells”.

Qui no ha pogut aconseguir l’ascens ha estat l’àrbitre principal de categoria superior del CTA de Girona, Gerard Brull, que es quedarà a la 2a divisió federació. “No ha aconseguit l’ascens aquesta temporada però estic segur que amb les ganes que demostra aviat anirà amunt perquè té bastanta projecció”, apunta Orellana, satisfet en línies generals de la trajectòria dels àrbitres gironins: “L’Arbitratge gironí viu un gran moment gràcies a aquests àrbitres amb projecció. La feina del meu equip de treball és importantíssima perquè sinó no aconseguiríem fer-ho créixer, però el mèrit és dels àrbitres. Nosaltres els hi podem donar eines i orientar-los però el sacrifici que demostren setmana a setmana és el que fa que s’assoleixin els objectius que ens marquem. Estem contentíssims amb tots ells”.

A més dels ascensos a categories nacionals, aquest any del CTA de Girona hi ha hagut l’ascens d’un àrbitre assistent a 1a catalana, de cinc àrbitres a 2a catalana i de deu més a 3a catalana.

Amb i sense pandèmia

Com per tot el món del futbol l’aturada que ha provocat la pandèmia no ha estat fàcil de superar pel col·lectiu arbitral, però això no ha fet que s’aturés l’activitat, ni tan sols quan no hi havia competició. “Ho hem resolt de la millor manera possible. No hem deixat de treballar en cap moment i de fer classes. Hem hagut de canviar les classes presencials de cada setmana per classes en videoconferència i enlloc de fer entrenaments en grup amb el preparador físic s’han passat rutines i pautes d’entrenament personals per fer a casa”, assenyala Orellana.

LES VALORACIONS

Assistent 1a FEF
Jordu Fullà Planas
Assistent 2a FEF
Àlex López Martín
Àrbitres 3a FEF
Sergi Rimbau Guillaumes
Jan Cobos Pujol
Assistent 1a CAT
Pau Carretó Peñalba
Àrbitres 2a CAT
Federico Cáceres Correa
Rodrigo Murillo Fiol
Juan Antonio Trejo González
F. Javier Coza Garrancho
Adrià Ballesteros Jurado
Àrbitres 3a CAT
Martí Davesa Pérez
Àlex Torres Bellas
Eden Casas Tejero
Raül Blánquez Puig
Joan Vicenç Ferrer
Marcos Gómez Núñez
Clàudia Marco Mir
Joel Nogareda Pedrico
Hernest Molina Hernández
Guillem Garriga Manyer

ES MANTENEN

A 2a FEF continuarà Gerard Brull Acerete i a 3a FEF ho faran Pol Arenas Mora i Àngel Berjaga Ruiz
Els àrbitres de base que comencen agafen com a referents els de categories superior i és una motivació gran per ells
Estem molt contents per la trajectòria dels últims anys. El mèrit és del treball dels àrbitres
Rafael Orellana
delegat del CTA a Girona
Feia molts anys que a Girona no teníem quatre àrbitres a tercera divisió. A més, tots són joves i tenen molta projecció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)