Eurocopa

Els protagonistes

Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini

L’orgull de tota una generació

Els centrals, de 34 i 36 anys, aconsegueixen el primer gran trofeu amb la seva selecció amb un notable rendiment

Si bé Mancini va decidir assaltar l’Eurocopa amb un equip jove, amb talent, que posés fi al tòpic del catenaccio, al qual Itàlia torna a visitar de tant en tant, l’entrenador va decidir cosir l’equip amb dos centrals veterans: Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini. L’aposta ha resultat ser la guanyadora perquè, amb 34 i 36 anys, tots dos han format una parella granítica que ahir, en la final, van ressorgir apareixent en el gol de l’empat i mantenint la calma fins a liderar la seva selecció cap al títol.

Bonucci i Chiellini han estat una parella de referència a Itàlia des de fa una dècada, quan van ajuntar els seus camins al Juventus. Amb la vècchia signora ho han guanyat tot al país. L’espina clavada sempre havia estat amb la selecció nacional, ja que mai havien pogut lluir amb l’azzurra.

Les decepcions als mundials han estat una constant (eliminats en la primera fase el 2010, el 2014 i sense classificar-se el 2018) mentre que en l’Eurocopa van vorejar la glòria el 2012, però Espanya, en la final, els va passar per sobre. “Durant molts anys se’ls ha considerat els millors centrals del món, però volen demostrar-ho una vegada i una altra”, va manifestar el tècnic Mancini, sobre ells: “Pensàvem que Mancini estava boig quan ens deia que havíem de pensar a guanyar l’Eurocopa”, va admetre Chiellini.

70
anys
sumen els dos jugadors (34 i 36).
10
temporades
han compartit plegats al Juventus.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)