Més futbol

Malcom dona l’or al Brasil i Espanya es queda amb la plata (2-1)

Jocs Olímpics. Un gol de l’exblaugrana tomba Espanya en la pròrroga i dóna la victòria a la canarinha

Brasil 2 Espanya 1

BRASIL:Santos, Dani Alves, Nino, Diego Carlos, Guilherme Arana, Douglas Luiz, Bruno Guimarães, Claudinho (Reinier, 105’), Antony, Matheus Cunha (Malcom, 91’) i Richarlison (Richarlison, 113’).ESPANYA:Unai Simón, Óscar Gil (Vallejo, 91’), Eric Garcia, Pau Torres, Cucurella (Miranda, 91’), Zubimendi, Mikel Merino (Calrlos Soler, 46’), Pedri, Asensio (Bryan Gil, 46’), Dani Olmo i Oyarzabal (Rafa Mir, 104’).GOLS:1-0 (45’) Matheus Cunha. 1-1 (61’) Oyarzabal 2-1 (108’) Malcom .ÀRBITRE:C. Beath (australià).

El Brasil allarga el seu domini en els Jocs Olímpics. Després d’haver conquerit l’or a Rio, la verdeamarela ha repetit a Tòquio en una final igualada, contra Espanya que ha acabat sucumbint en la pròrroga víctima d’un gol definitiu de l’exblaugrana Malcom i que s'ha de conformar amb la plata. En l'equip espanyol hi ha els catalans Marc Cucurella, Eric Garcia, Òscar Mingueza, Dani Olmo i Javi Puado,

En una primera meitat de domini altern, ha estat la canarinha la que ha gaudit de les millors ocasions, especialment dels peus de Richarlison, que ha tingut dues rematades franques amb la cama esquerra i que sobretot ha malgastat un penal comès per Unai Simón, enviant-lo per sobre del travesser. I quan semblava que el partit se n’aniria al descans sense gols, una acció deficient de la defensa espanyola, molt poc contundent, ha permès Matheus Cunha controlar tot sols dins l’àrea i afusellar Simón.

Obligat a reaccionar, Luis de la Fuente ha donat entrada al descans a Carlos Soler i sobretot a un extrem punyent com Bryan Gil, i si bé ha estat a punt d’empatar amb una rematada d’Oyarzabal només reprendre’s el partit, el Brasil ha disposat d’espais per rematar la feina, amb una nova ocasió de Richarlison que ha acabat picant al travesser després de tocar en Unai Simón.

Però en un partit bidireccional, amb ocasions a totes dues bandes, Espanya ha acabat trobant el camí amb una bona acció entre Bryan Gil i Carlos Soler que ha acabat connectant a la xarxa Oyarzabal, aprofitant que li havia guanyat l’esquena a Dani Alves.

Primer Óscar Gil amb una centrada enverinada i després Bryan Gil, amb un colpeig molt potent amb l’esquerra, han topat amb el travesser en les dues accions que podrien haver evitat que el partit desemboqués a la pròrroga.

Ja en la prolongació, el Brasil ha trobat en Malcom un bon agitador i ha estat precisament l’exfutbolista del Barça qui, en una acció en què a Vallejo li ha faltat molta contundència, ha aconseguit un gol que cinc anys després, torna a banyar el Brasil en or.