Sèrie A

Un campió en obres i Mourinho com a atracció

Serie A. El campionat italià es posa en marxa amb el desembarcament del tècnic portuguès a la Roma i un Inter de Milà que defensarà el títol obligat a oblidar les pèrdues de Conte i Lukaku

Una dècada més tard, José Mourinho torna a Itàlia, allà on va completar una temporada perfecta des de la banqueta de l’Inter de Milà. Força devaluat com a tècnic en els darrers anys a la Premier League, en què va acabar sent acomiadat tant al Manchester United com al Tottenham, el tècnic de Setúbal desenterra el seu italià per fer-se càrrec ara de la Roma en una Serie A que comença demà i que té l’Inter de Milà, precisament l’exequip de Mou, com l’actual campió.

Els nerazzurri, això sí, defensaran el títol devaluats per la marxa d’Antonio Conte i també per les vendes del seu gran golejador, Romelu Lukaku, i d’un dels seus grans generadors, Achraf Hakimi. Per tal de rearmar-se, el club llombard ha entregat les claus de l’equip a un Simone Inzaghi que ve de fer una tasca notable a la Lazio i, encara amb el mercat obert i pendent de més moviments, ha aconseguit incorporar un carriler de perfil similar al d’Achraf com Denzel Dumfries i un davanter contrastat com Edin Dzeko per aportar els gols del davanter belga. En l’habitual efecte dominó, la Roma ha omplert el buit que ha deixat Dzeko apostant amb força, invertint 40 milions d’euros en el davanter del Chelsea Tamy Abraham, sense lloc a l’equip precisament per l’arribada de Lukaku.

Amb Dzeko ja al sarró, l’Inter encara espera incorporar Duvan Zapata, golejador d’una Atalanta que ha perdut Cristian Romero, però que amb el seu futbol desimbolt promet seguir sent un dels grans agitadors d’un torneig que recupera un altre dels il·lustres, un Massimiliano Allegri que recupera el seu lloc a la banqueta de la Juve després de l’experiment fallit amb Andrea Pirlo i que té en el campió d’Europa Manuel Locatelli el seu flamant fitxatge.

Encara amb Stefano Pioli a la banqueta, el Milan dona continuïtat al seu projecte més enllà d’haver perdut algun futbolista important com ara Hakan Çalhanoglu i Gigio Donnarumma.

Al sud, el Nàpols, amb una plantilla pràcticament idèntica a la del curs passat, ha canviat també d’inquilí a la banqueta, amb Luciano Spalletti de retorn a la Serie A per fer-se càrrec d’un equip massa irregular la temporada passada amb Gennaro Gattuso a la banqueta.

La Salernitana, club propietat del president de la Lazio i que ha hagut de fer equilibris per ser admesa; un Empoli de bon gust pel futbol associatiu i el Venezia, que torna després de 19 anys d’absència, són els nouvinguts en un torneig revalorat futbolísticament en els darrers anys.

H. Verona - Sassuolo
demà, 18.30 h
Inter de Milà - Genoa
demà, 18.30 h (M. LdC)
Empoli - Lazio
demà, 20.45 h
Torino - Atalanta
demà, 20.45 h (M. LdC)
Bolonya - Salernitana
dg, 18.30 h
Udinese - Juventus
dg, 18.30 h (#Vamos)
Nàpols - Venezia
dg, 20.45 h
Roma - Fiorentina
dg, 20.45 h (M. LdC)
Spezia - Càller
dl, 18.30 h
Sampdoria - Milan
dl, 20.45 h (M. LdC)

Pedro agita Roma fitxant per la Lazio

Defenestrat per José Mourinho, que li va comunicar que no comptava amb ell per a la seva nova Roma, el futbolista format al Barça va confirmar ahir que canvia de samarreta però no de ciutat, i que defensarà els colors de la Lazio el curs vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)