Ligue 1

Vergonya en el futbol francès

Ligue 1. El govern reclama dures sancions després dels greus incidents del partit Niça - Olympique de Marsella, que no va acabar per invasió de camp dels ultres locals

Mentre el futbol francès espera el debut de Leo Messi amb el PSG, previst per a diumenge que ve al camp de l’Stade de Reims, la vergonya s’ha instal·lat en la lliga per culpa dels cada vegada més freqüents incidents protagonitzats pels ultres. Els últims, diumenge en el partit entre el Niça i l’Olympique de Marsella, una vergonyosa imatge que tindrà conseqüències. Perquè la LFP francesa ha convocat els dos clubs demà. Els escoltarà i després decidirà sobre el partit, que va quedar suspès, i també algunes sancions, que podrien ser molt dures, com es reclama des del govern.

Els incidents es van produir quan faltava poc més d’un quart per al final del partit i una de les moltes ampolles que els aficionats ultres del Niça estaven llançant al terreny de joc va impactar a l’esquena del jugador de l’Olympique de Marsella Dimitri Payet. L’internacional francès, que anava a llançar un córner, va reaccionar tornant l’ampolla a la graderia i el següent moviment dels ultres locals no es va fer esperar. En qüestió de segons, uns tres-cents seguidors van saltar al terreny de joc i van agredir uns quants jugadors de l’Olympique de Marsella, que es van defensar com van poder, però molts d’ells van rebre cops. En pocs minuts es va muntar una batalla campal amb participació d’aficionats i jugadors locals i visitants. Va ser actiu en la batalla l’exjugador del Barça, ara a la plantilla del Niça, Todibo, així com l’entrenador de l’Olympique de Marsella, Jorge Sampaoli, que tant va rebre com donar cops.

La policia va poder restablir l’ordre minuts més tard i tant la LFP com l’àrbitre van instar els dos equips a tornar al terreny de joc per reprendre el partit, que en aquell moment dominava el Niça (1-0). L’Olympique de Marsella s’hi va negar, argumentant que la seguretat dels seus jugadors no estava garantida. Aquesta vegada no hi van tornar. I és que no és la primera vegada que els passa aquesta temporada. En el primer partit de lliga, a Montpeller, una ampolla ja va impactar contra el migcampista Rongier quan els de Sampaoli havien aconseguit remuntar un 2-0 en contra. El partit es va suspendre durant deu minuts i després els jugadors dels dos equips van tornar al camp.

Els incidents acompanyen l’Olympique de Marsella des de fa mesos. Uns quants centenars d’ultres d’aquest club van assaltar la ciutat esportiva del seu equip el mes de gener passat demanant la dimissió del president, Jacques-Henri Eyraud. Hi va haver ferits i el propietari del club, Frank McCourt, va canviar de president i va nomenar l’asturià Pablo Longoria.

Dures sancions

Molt crític amb els incidents de diumenge s’ha mostrat el govern francès. “Si els jugadors van creure que hi havia perill, van fer bé no tornant al camp. Hem de lluitar contra l’odi i la violència als estadis. Els clubs són els responsables de la seguretat en el terreny de joc i les graderies”, ha dit Roxana Maracineanu, ministra delegada d’Esports. “No podem continuar sent tolerants. Atacar futbolistes i que ni ells ni els seguidors puguin estar segurs en un estadi de futbol és inacceptable”, ha explicat el ministre d’Educació, Joventut i Esports, Jean-Michel Blanquer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)