1a divisió

El serial s’acaba avui

Mercat. No serà fins a l’últim dia de mercat que es dilucidarà si Kylian Mbappé fitxa pel Real Madrid o es queda al París Saint-Germain. Ahir les negociacions van quedar en un punt mort

“Estic bé, tranquil.” Així arribava Kylian Mbappé a Clairefontaine ahir, on es concentrarà els pròxims dies amb la selecció francesa. Des d’allà viurà el desenllaç del serial que està protagonitzant en els darrers dies juntament amb el París Saint-Germain i el Real Madrid i que, passi el que passi, acabarà avui. S’haurà de veure en què desembocarà tot plegat; ara mateix, però, no està gens clar que, a l’últim dia de mercat, parisencs i madrilenys arribin a un acord per al traspàs de l’atacant de 22 anys perquè l’escenari està en el mateix punt mort que fa una setmana: Mbappé, que acaba contracte amb el PSG el 30 de juny del 2022, vol vestir de blanc i després de refusar diverses ofertes de renovació ja ha deixat clar que no ampliarà el contracte i que, si no el venen aquest estiu, marxarà el següent gratis; després hi ha, el Madrid, que anhela aconseguir els serveis del davanter i que ha trucat a la porta, sense èxit, amb dues ofertes, a l’entitat presidida per Nasser Al-Khelaïfi; i, finalment, hi ha aquesta última part, la venedora, el PSG, que refusa, donar allargues i s’ho pensa.

Al club francès no li han seduït cap de les dues propostes que li ha fet l’entitat que dirigeix Florentino Pérez. En els últims set dies, el Madrid n’hi ha presentat una primera de 160 milions d’euros, i, més tard, una segona, de 170 milions més 10 en variables, també refusada. Davant d’aquest panorama, d’acord amb el que van coincidir a dir mitjans parisencs i madrilenys, el Madrid va optar ahir per aturar les negociacions i serà avui quan es desencallarà tot cap a una banda o cap a l’altra.

La realitat és, però, que per al PSG no és una qüestió de diners. Ja han demostrat durant la dècada que fa que Qatar Investment Authority, un poderós fons d’inversió qatarià, s’ha convertit en el propietari del club francès, que de liquiditat en van sobrats. Per a l’entitat parisenca és, sobretot, un tema d’imatge, ja que vendre ara a Mbappé seria contradir-se amb el discurs que han estat fent sobre el seu golejador, a qui, òbviament, volen retenir. “Seré molt clar: Mbappé continuarà a París, mai el vendrem i mai marxarà lliure”, ha arribat a dir Nasser Al-Khelaïfi aquest estiu. No seria Mbappé el primer jugador del PSG que vol marxar i acaba quedant-se, ja els va passar a Edinson Cavani, Neymar i Marco Verratti, i també a Adrien Rabiot, que com Mbappé no va voler renovar i es va passar més de mig any a la graderia sense jugar ni un minut. Per tant, no és forassenyat que el PSG es mantingui ferm i no accepti la morterada que ofereix el Madrid –que avui podria fer una últim intent– sempre amb la fe de poder-lo convèncer i aconseguir que accepti una proposta d’ampliació de contracte.

D’altra banda, també hi ha el vessant esportiu, el que significaria perdre un futbolista d’aquesta envergadura pel qual no han trobat un substitut a l’altura. Amb Robert Lewandowski (Bayern) i Erling Haaland (Dortmund), impossibles arribats a aquest moment del mercat, ja que els clubs venedors es quedarien sense marge de maniobra, en el PSG havien pensat també en Richarlison (Everton), però els toffees tampoc volen negociar.

Per tant, l’entitat francesa no té alternatives a un davanter que, públicament, no ha manifestat la seva voluntat d’abandonar el club i que ha seguit entrenant-se i jugant com un més. De fet, després de quatre jornades és el màxim golejador de l’equip que dirigeix Mauricio Pochettino amb tres dianes, dues de les quals les ha marcat aquest diumenge al feu del Reims (0-2). “Mbappé és el nostre jugador, la indústria del futbol està sempre plena de rumors. El nostre president i Leonardo –el director esportiu– han estat clars. És amb nosaltres. Estic molt content amb ell, és un dels millors jugadors del món”, va declarar Mauricio Pochettino després de l’últim triomf. El serial s’acaba avui.

NO ES PRONUNCIA

“Estic bé, tranquil”, diu Mbappé en arribar a la concentració de França

NEGATIVES

El París SG ha refusat les dues ofertes que li ha presentat el Real Madrid

PARATS

L’entitat presidida per Florentino Pérez decideix aturar les negociacions

UN MÉS

El 7 parisenc ha marcat tres dianes en quatre jornades de la lliga francesa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)