Mundial

Esperpent en el gran clàssic

Brasil-Argentina. Queda suspès als quatre minuts després que les autoritats sanitàries brasileres interrompin el partit per impedir jugar Emiliano Martínez, Romero i Lo Celso

Ridícul espantós en el gran clàssic del futbol sud-americà. Cop brutal a la imatge del seu millor partit de seleccions, que enfrontava el Brasil i l’Argentina. El d’ahir era classificatori per al mundial i es preveia com un fantàstic duel amb Messi i Neymar liderant els seus equips en un altre gran clàssic. Però de bon futbol se’n va veure ben poc. Els primers minuts, força duresa, i quan amb prou feines s’havia arribat al minut 4, va arribar l’esperpent.

Un membre de l’Agència Nacional de Vigilància Sanitària del Brasil (Anvisa), i que segons l’Associació de Futbol Argentí (AFA) anava armat, va interrompre el partit davant la incredulitat dels futbolistes argentins i la perplexitat dels seus companys de la canarinha. El seu objectiu era impedir que Emiliano Martínez, Cristian Romero i Giovani Lo Celso seguissin jugant el partit. Un parell d’hores abans de l’inici de l’enfrontament, ja havien intentat que aquests jugadors, juntament amb Emiliano Buendia, fossin deportats per haver incomplert la normativa Covid, que estableix que els viatgers estrangers que hagin passat pel Regne Unit, Sud-àfrica, Irlanda del Nord i l’Índia els últims 14 dies, no poden ingressar al Brasil. Aquests quatre futbolistes juguen en la lliga anglesa. L’AFA va frenar l’intent de deportació amenaçant que no es presentaria al partit si no podien jugar aquests quatre futbolistes i la Conmebol va donar llum verd a la disputa del duel.

Els jugadors van pujar a l’autocar i van anar cap al camp amb absoluta normalitat. L’agència sanitària no va intervenir en cap moment, ni a l’hotel, ni en l’escalfament, ni als vestidors, el que, possiblement, hauria evitat el ridícul, però, en canvi, va optar per fer-ho amb el partit ja començat, a ulls de tot el món futbolístic, que no entenia molt bé què estava passant.

Els futbolistes van quedar glaçats. Uns i altres anaven parlant entre ells, incrèduls i sense saber què fer. Messi es lamentava que s’haguessin esperat a l’inici del partit per fer aquest moviment. “Fa tres dies que som aquí. Estaven esperant a que comencés el partit? Ens està mirant el món”, es preguntava i es lamentava alhora.

Durant uns minuts, van estar discutint, fins que els jugadors de l’Argentina van marxar cap als vestidors mentre que els del Brasil es quedaven entrenant sobre la gespa. Primer, va ser l’AFA que va confirmar que el duel quedava suspès, i després, la Conmebol, a través d’un comunicat. “Per decisió de l’àrbitre del partit, la trobada organitzada per la FIFA entre el Brasil i l’Argentina per les eliminatòries per a la copa del món queda suspès. L’àrbitre i el comissari del partit elevaran un informe a la comissió disciplinària de la FIFA, que determinarà els passos a seguir. Aquests procediments se cenyeixen estrictament a les reglamentacions vigents. Les eliminatòries per a la copa del món són una competició de la FIFA. Totes les decisions que n’afecten l’organització i el desenvolupament són potestat exclusiva d’aquesta institució.”

El seleccionador argentí, Lionel Scaloni, també va acabar molt enfadat i, a la vegada, trist per tot el que havia passat i la imatge que van donar al món. “No busco cap culpable. És molt trist el que acaba de passar. Havia de ser una festa per a tots i acaba en això. No sé quina paraula utilitzar. En aquest cas, com a entrenador he de defensar els meus jugadors. Si entra gent dient que els volen deportar, no hi havia cap alternativa”, va afirmar.

ELS PROTAGONISTES

Fa tres dies que som aquí. Estaven esperant que comencés el partit? Ens està mirant el món
Leo Messi
No busco cap culpable. És molt trist el que acaba de passar. Havia de ser una festa per a tots i acaba en això
Lionel Scaloni
Avui, s’ha viscut una cosa lamentable per al futbol. És una imatge molt dolenta
Claudio Tapia
president de l’afa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)