Champions

Una nova simfonia per a Gerard Moreno

Champions. Als 29 anys, el davanter de Santa Perpètua de Mogoda s’estrena avui en la màxima competició de clubs

Gerard Moreno és des de fa ja temporades un dels millors davanters de la primera divisió. A l’Espanyol (del 2015 al 2018) es va destapar i al Vila-real, després d’un començament complicat, va acabar consolidant-se fins a arribar a la internacionalitat. Als 29 anys, doncs, l’atacant de Santa Perpètua de Mogoda viu el seu millor moment com a futbolista, convertit en un referent del conjunt groguet, amb qui va renovar recentment fins al 2027. “Sempre m’ha agradat defensar aquest escut i aquest club, que, per mi, és molt gran”, va explicar aleshores Gerard, que és ja una llegenda al club de la Plana Baixa, on és el màxim golejador històric amb 83 dianes, al davant de Giuseppe Rossi (82). Els gols del català han arribat en 189 partits, distribuïts en dues etapes diferents, repartits en 56 a primera divisió, 15 en l’Europa League, vuit en la copa, un en la supercopa d’Europa i tres a segona divisió A.

Format a l’Espanyol, al Badalona i al Vila-real, ha marcat en totes les competicions que ha disputat amb els groguets. També a segona divisió, on va militar després de ser promocionat del filial, amb una cessió al Mallorca pel mig, abans de recalar a l’Espanyol i tornar posteriorment al Vila-real, amb qui viurà aquesta nit una nova experiència. I és que avui a l’estadi de la Ceràmica (21 h) contra l’Atalanta, Gerard tastarà la Champions League, per primera vegada escoltarà la simfonia de la màxima competició de clubs, l’himne dels millors. I en aquest torneig encara no ha marcat; és el que li falta i aquest és un dels seus nous reptes, que li permetria continuar engreixant la seva particular llista de registres.

Serà titular, superades les molèsties musculars que arrossegava darrerament; abans, però, davant de la seva afició rebrà el guardó que l’acredita, segons la UEFA, com el millor futbolista de l’Europa League passada, de la qual el Vila-real va ser campió i que, de retruc, li va permetre accedir a aquesta edició de la lliga de campions que arrenca avui.

LLEGENDA

És el màxim golejador històric del Vila-real, amb 83 dianes marcades

VALORAT

Va ser escollit el millor futbolista de la passada edició de l’Europa League
AVUI Grup E
Barcelona - Bayern (21 h) Dinamo de Kíev - Benfica (21 h)
Grup F
Young Boys - Man. United (18.45 h) Vila-real - Atalanta (21 h)
Grup G
Sevilla - RB Salzburg (18.45 h) Lilla - Wolfsburg (21 h)
Grup H
Chelsea - Zenit (21 h) Malmö - Juventus (21 h)
DEMÀ
Grup A
Manch. City - RB Leipzig (21 h) Bruges - París (21 h)
Grup B
Atlético - Porto (21 h) Liverpool - Milan (21 h)
Grup C
Besiktas - Dortmund (18.45 h) Sporting CP - Ajax (21 h)
Grup D
Sheriff - Xakhtar (18.45 h) Inter - Real Madrid (21 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)