1a divisió FEF

El Costa Brava, enlairat gràcies als gols de Xumetra

1a divisió FEF. El davanter de l’Estartit ha donat tres punts amb els seus dos gols. En tota la seva carrera ha marcat 62 gols i de tots els partits en què ha vist porteria només en dos el seu equip ha perdut –tots dos el curs passat amb l’Olot

El Costa Brava pot visitar diumenge el difícil camp del Vila-real B amb força tranquil·litat, i és que després de sumar sis punts en les quatre primeres jornades els gironins s’han demostrat a si mateixos que estan preparats per competir contra qualsevol, i que si segueixen el camí que estan traçant podran anar sumant amb regularitat. El punt d’inflexió, lògicament, va ser la victòria de divendres passat contra el Cornellà. Un triomf agònic, amb el gol de Jordi Xumetra en el temps afegit després de dominar els 90 minuts i desaprofitar nombroses ocasions. “Vam fer un pas endavant, tenint la pilota i dominant clarament el partit. Ens mereixíem la victòria pel joc i per les ocasions, però no va voler arribar fins a l’últim moment. És una victòria molt merescuda, pel partit i per la feina que estàvem fent en les anteriors jornades, en què no havíem passat de l’empat. Aquests tres punts ens donen confiança perquè sabem que estem en el camí correcte, amb una bona plantilla que pot donar guerra a fora i a casa”, comenta Xumetra, autor dels dos gols que ha marcat l’equip després de signar l’empat contra l’UCAM en la primera jornada en el minut 85. “Se’n pot dir experiència o persistència, insistir i no abaixar mai els braços. Vagi com vagi el partit, la meva mentalitat sempre és intentar-ho. En aquest cas era l’última bala que em quedava. Vaig rebre entre línies, me la vaig col·locar a l’esquerra i ho vaig provar, amb la sort que va entrar.”

Els gols, quan toquen

Dels sis punts que ha sumat el Costa Brava, tres porten la firma de Xumetra. El de l’empat al camp de l’UCAM i els dos per passar de l’empat a la victòria contra el Cornellà. Una xifra que ja marca la importància que pot tenir el de l’Estartit –que d’aquí a un mes farà 36 anys– al conjunt gironí. I és que Xumetra va començar a viure una segona joventut quan va arribar a l’Olot, i des de llavors les seves xifres no han parat de créixer. Va marcar quatre gols el primer curs, set en el segon i deu la temporada passada, abans de fitxar aquest estiu pel Costa Brava.

Més enllà del nombre de gols, el de l’Estartit ha arrencat aquest curs fent vàlida una norma que ha valgut pràcticament tota la seva carrera. I és que si Xumetra marca, el seu equip no perd. L’atacant ha signat 62 gols des que va començar la seva carrera a tercera divisió amb el Figueres –59 en lliga i tres en copa–, repartits en 55 partits, i és que només ha marcat set doblets en la seva carrera. En aquests 55 partits en què ha vist porteria, el balanç del seu equip és escandalós, amb 40 victòries, 13 empats i només dues derrotes, que van arribar en el tram final de la temporada passada amb l’Olot. A més, els seus gols han estat importants per sumar aquests registres, i és que han donat un total de 47 punts, una autèntica barbaritat.

Desglossat per equips, amb el Figueres va marcar set gols en sis partits, en què l’equip va aconseguir quatre victòries i dos empats. Amb l’Espanyol B i el Llevant en va marcar només un, que va valer una victòria. Amb el Girona Xumetra va signar 11 gols en nou partits, amb un balanç de set victòries i dos empats. Amb l’Elx van ser 16 gols en 16 partits diferents, en què l’equip va sumar la bogeria de 15 victòries i només un empat. Amb l’Olot el de l’Estartit va signar 21 gols en 17 partits, en què l’equip va sumar nou victòries, sis empats i les dues úniques derrotes. I finalment, amb el Costa Brava ha fet dos gols en dos partits, que han estat una victòria i un empat.

EL PROTAGONISTA

Dels dos gols al final del partit se’n pot dir experiència o no abaixar els braços. La meva mentalitat és intentar-ho sempre fins al final
Al camp de l’UCAM mereixíem l’empat i contra el Cornellà la victòria. Eren gols que ens mereixíem
Jordi Xumetra
davanter del costa brava
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)