3a divisió FEF

Un precedent amb pocs supervivents

El curs passat. El Girona B i el Figueres es van enfrontar el 17 de gener a Riudarenes en un matx que van guanyar els figuerencs amb una diana de Pepu Soler (1’). Que juguessin aquell matx, només queden sis futbolistes al filial i dos a la Unió

El Girona B i el Figueres s’enfronten aquest diumenge en el tercer duel gironí aquest curs. Després que l’Olot hagi rebut la visita, precisament, dels figuerencs (4-3) i els gironins (0-0) en la tercera i la cinquena jornada respectivament, el filial blanc-i-vermell i la Unió es veuen les cares després d’un últim precedent en el curs passat que va caure del bàndol empordanès. Una solitària diana de Pepu Soler en el primer minut de joc va decantar la balança cap a l’equip dirigit llavors per Javi Salamero, que va fer un gran treball defensiu per incomodar de principi a fi un conjunt d’Àxel Vizuete al qual li va costar generar joc ofensiu. Els dos equips competien llavors en la primera de les dues fases programades de la competició –els gironins acabarien jugant la segona fase per mirar d’ascendir a segona divisió FEF i els figuerencs, per no baixar a primera catalana.

D’aquell precedent entre els dos clubs queden pocs protagonistes, sobretot en el bàndol de la Unió. Que participessin en el duel disputat el 17 de gener a Riudarenes només queden en la plantilla dels de l’Alt Empordà Pol Bastidas i Jorge Torres, els dos titulars en aquell enfrontament –aquest any tres i dues titularitats en set jornades.

En el bàndol del Girona B, fins a sis futbolistes que van jugar el duel formen part encara de la plantilla dirigida encara per Vizuete. Jonatan Morilla, Monjonell, Àlex Sala, Sulei, Adri Gené i Pau Víctor encara tenen un paper destacat en el filial gironí, que ha reconstruït la resta del seu bloc amb futbolistes procedents de divisió d’honor juvenil més el retorn de Castro o el fitxatge d’Arnau Ortiz, procedent del Peralada.

Els dos equips han viscut un estiu en consonància a l’hora de rejovenir les seves plantilles, si bé el Girona B ho ha fet amb futbolistes que ja pertanyien al club i el Figueres amb jugadors procedents d’altres equips o d’inferior categoria, una aposta valenta i arriscada que els ha fet començar amb irregularitat el curs i mostrant aspectes optimistes en el joc, però també preocupants, com en l’últim matx a Vilatenim contra el Manresa (0-1) en què els de Moisés Hurtado no van poder generar ocasions a l’àrea rival.

El segon equip del Girona també afronta el duel gironí després de perdre. En el cas dels blanc-i-vermells van ensopegar per primera vegada en aquest campionat al camp del Vilafranca (1-0), una derrota que no els fa caure del lideratge, de moment, ja que el Peralada va descansar i tampoc va sumar cap punt.

El partit de diumenge es preveu disputat i igualat, tot i que el Girona B parteix amb el punt d’avantatge que li dona ser un equip ja calibrat i més rodat. Com a locals, els de Vizuete han guanyat els tres partits que han jugat fins ara a Riudarenes, però el Figueres s’agafa a la sorpresa que ja va donar la temporada passada i al fet que, aquest any, l’única victòria que ha aconseguit és al camp del Vilafranca, com el filial del Girona, un dels aspirants a la lluita per entrar en el play-off d’ascens.

Gairebé tot l’equip de la Unió, amb passat al Girona

Com és normal entre els equips gironins, molts dels jugadors que formen part de les plantilles dels clubs de la demarcació disposen de futbolistes amb passat en els clubs respectius.

En el cas del Figueres i el Girona, gairebé la totalitat de la plantilla actual del conjunt de l’Alt Empordà ha tingut alguna experiència en el futbol de base del Girona en algun moment de la seva trajectòria esportiva.

El club de Montilivi aglutina bona part dels bons jugadors de les comarques durant l’etapa de formació d’aquests i, en el cas dels figuerencs, Gerard Pouget, Toni Gamell, Nil Congost, Pol Tarrenchs, Joel Arimany, Jaime González, Iván Pérez, Marc Bech, Pol Blay, Marc Reñé, Dani Gómez, Mario Mendoza, Pere Espuña, Suaibo, Adrià Ramírez, Adri Expósito i Joan Maynau han vestit la samarreta blanc-i-vermella en algun dels equips de la base. Toni Gamell ho va fer fins a l’equip filial, i és que, el curs passat militava a les ordres d’Àxel Vizuete, igual que el porter Jaime González –Pol Blay va jugar a segona B amb el Peralada, llavors afiliat del club gironí–.

Per a Joel Arimany també serà un partit més especial, ja que la campanya 2015/16, quan encara estava en edat juvenil, va debutar amb el primer equip a segona A a través de Pablo Machín. El de Quart va disputar els últims quatre minuts del duel de la desena jornada entre el Girona i el Saragossa a l’estadi de Montilivi.

Només Jorge Torres, José Alberto Germán, Carlos García, Timo i Urri no han jugat mai a les categories inferiors del Girona, els únics de la plantilla de la Unió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)