Mundial

Països Baixos pateix però serà al mundial

Els neerlandesos no han resolt la feina contra Noruega fins al final, amb gols de Bergwijn i el blaugrana Memphis

La selecció dels Països Baixos s’ha assegurat la presència en el mundial de Qatar, però ha hagut de patir en l’última jornada. Després de desaprofitar un avantatge de dos gols en la penúltima jornada, el combinat de Louis Van Gaal ha hagut d’esperar als últims minuts per assegurar el triomf contra Noruega (2-0). Els neerlandesos se l’han jugat perquè, amb la victòria de Turquia, la derrota contra Noruega els deixava fora del mundial sense ni possibilitats de fer la repesca. La incertesa s’ha anat allargant, amb la selecció turca fent la feina (tot i començar perdent a Montenegro) i el duel directe sense gols. A Noruega, el 0-0 el deixava fora de tota lluita, amb la qual cosa ha hagut d’arriscar.I ja en el minut 84, Steven Bergwijn (Tottenham) ha marcat l’1-0 i ha aplanat el camí cap al mundial als neerlandesos. El blaugrana Memphis Depay ha arrodonit la victòria amb el 2-0, ja en el temps afegit. Tant Memphis com Frenkie de Jong han disputat tot el partit. Turquia jugarà la repesca i Noruega queda eliminada.