Mundial

SEBASTIÁN SORIA

MÀXIM GOLEJADOR DE LA HISTÒRIA DE LA SEL. QATARIANA

“Els qatarians no són apassionats, però s’hi aficionaran”

Als 38 anys, l’atacant viu els seus últims dies en actiu a Qatar, país al qual va arribar el 2004 per convertir-se en història de la seva selecció

Segurament serà el primer mundial en què un aficionat podrà veure dos partits en un dia, i això el farà ser molt especial

Sebastián Soria (Paysandu, Uruguai, 1983) va trepitjar Doha per primera vegada amb 21 anys. Amb 23 i ja nacionalitzat, va enfundar-se la samarreta de la selecció de Qatar i 40 gols després, en 123 aparicions, és encara avui el màxim golejador històric d’un conjunt que encara somia defensar en el mundial, més enllà del fet que els seus 38 anys dificulten un retorn d’última hora, si bé ell continua jugant a la lliga del país.

Ha canviat molt Qatar des del 2004?
És un país completament diferent, mires la ciutat de Doha i no sembla la mateixa. Ha crescut moltíssim i és impressionant. A més, és un lloc on hi ha moltes oportunitats. No han parat de construir des de fa anys, de fet això encara està en obres, però a un any del mundial els estadis ja estan pràcticament enllestits i la resta d’infraestructures estaran a punt de cara al mundial. La sensació aquí és que s’organitzarà una gran copa del món.
El que serà únic en la història dels mundials és que totes les seus estan en un radi de pocs quilòmetres.
Això serà impressionant. Diria que per primera vegada en la història una persona tindrà la possibilitat d’assistir a dos partits de la copa del món en un mateix dia. Potser la distància més gran entre dos estadis és d’una hora i mitja en cotxe. I en metro, encara menys. I entre la majoria d’estadis encara hi ha menys distància, estan a vint minuts la majoria. Això donarà un caliu especial al mundial.
I no pot ser conflictiu tenir totes les aficions concentrades en un mateix lloc?
Això no sé exactament com ho gestionaran. Sí que he sentit que la referència és el mundial d’Alemanya del 2006, on la idea era seguir uns protocols similars perquè aleshores s’havia fet molt bé.
És cert que els qatarians no són gaire apassionats del futbol?
Ni del futbol ni de l’esport en general. No és gent que hi estigui gaire a sobre i que ompli estadis. Però sens dubte que el fet de tenir un mundial aquí farà que s’hi aficionin i s’interessin més per veure els partits. Igualment hem de tenir en compte que els qatarians són només 300.000, dels quals hi ha gent gran que és normal que no vagi als estadis i també, com en qualsevol societat, d’altres que no se senten atrets pel futbol.
Serà competitiva la selecció qatariana en el mundial?
En els darrers partits el nivell potser ha baixat una mica i no ha aconseguit ser l’equip del 2019, quan van aconseguir guanyar la copa d’Àsia. A més, el fet de participar en la copa Amèrica i en la copa Or crec que ha dotat de molta experiència un grup de futbolistes molt apassionats i que estan treballant molt bé.
Li fa ràbia que a vostè l’agafi una mica tard el mundial, ja amb 38 anys?
Continuo jugant en la lliga d’aquí i no perdo l’esperança, però la veritat és que fa uns anys hauria estat diferent. Ara ja fa temps que s’ha apostat per un grup de futbolistes i no serà fàcil, però tot i l’edat l’últim que es perd és l’esperança.
Creu que serà bon tècnic Xavi?
Europa és un altre món, però aquí a Qatar va aconseguir que l’Al-Sadd jugués d’una manera molt definida i com a rival es pateix perquè et fa córrer molt. És un gran professional i pel que he pogut percebre, una gran persona. Ho té tot per fer les coses bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)