Champions

La combinació guanyadora

Grup B. A l’Atlético li surt tot; guanya al Porto en un partit que passa contra les cordes la major part del temps, el Milan perd contra el Liverpool i es classifica per als vuitens de final

Porto 1 Atlético 3

PORTO:Diogo Costa; João Mario (Sergio Oliveira, 81’), Pepe, Mbemba, Zaidu (Wendell, 63’); Otávio (Fabio Viera, 82’), Grujic (Corona, 81), Vitinha, Luis Díaz; Evanilson i Taremi (Toni Martínez, 82’).ATLÉTICO:Oblak; Vrsaljko, Kondogbia, Hermoso; Llorente, De Paul, Koke, Lemar (Correa, 66’), Carrasco; Griezmann i Luis Suárez (Cunha, 13’ (Renan Lodi, 83’)).GOLS:0-1 (56’) Griezmann. 0-2 (90’) Correa). 0-3 (De Paul (92’). Sergio Oliveira (96’).ÀRBITRE:Clément Turpin (francès).T.G.:als locals Pepe, Otávio i Taremi; al visitant Correa.T.V.:al local Wenfel (70’) i al visitant Carrasco (67’).

“Mai deixis de creure.” Aquest és un dels lemes de l’Atlético de Diego Pablo Simeone. Un dels mantres més repetits, des que el tècnic argentí va aterrar al conjunt colchonero, fa una dècada, per canviar la cara al club i convertir-lo en guanyador. I ahir, en una jornada que s’entreveia costeruda, ja que, en primer lloc, no depenia d’ell mateix, va emergir l’esperit d’aquest equip, enarborat en aquesta frase, en aquesta fórmula. I és que al conjunt roig-i-blanc li va sortir tot per accedir als vuitens de final; havia de guanyar al Porto, que també se la jugava, i ho va fer (1-3), i havia de perdre el Milan contra el Liverpool, i va succeir (1-2).

No va deixar de creure, doncs, l’Atlético, i segurament només ells hi van creure durant la major part del temps del partit a Do Dragão. Perquè l’equip madrileny ho va passar fatal, sobretot en un primer temps que va ser nefast i en què va merèixer acabar perdent. El matx ja va començar amb Luis Suárez lesionant-se i havent de ser substituït en el minut 13 i en la resta d’acte el Porto va dominar i va generar múltiples ocasions que només Oblak i la falta de punteria van evitar que fossin gol. Els colchoneros van marxar al descans amb un 35 % de possessió i sent molt sotmesos. I la represa va engegar igual, amb els locals tenint dues claríssimes ocasions i amb els visitants contra les cordes. Però el futbol és capritxós i sovint hi passen coses difícils d’explicar, i en un córner, en una jugada aïllada, Griezmann (56’) va marcar i va canviar el panorama de dalt a baix. Amb la diana, l’Atlético era als vuitens, ja que el Milan perdia.

Es va jugar poc fins al final, el matx es va embrutar, amb dos expulsats per cada banda després de dues picabaralles diferents –Carrasco (66’) i Wendell (69’)–, i els roig-i-blancs van saber aguantar el marcador davant d’un ja desesperat conjunt lusità. Al final, en un contraatac, Correa (90’) va sentenciar; tot seguit (92’) De Paul va fer el tercer; i finalment, ja en l’última jugada, Oliveira (96’) va maquillat el marcador de penal. A l’Atlético li va sortir ahir la combinació guanyadora.

ELS VESTIDORS

Tenim Oblak. Per guanyar has de tenir un bon porter, és clar. Hem fet un partidàs
Diego Pablo Simeone
TÈCNIC DE L’ATLÉTICO
No hem deixat mai de creure. La temporada és molt llarga. Avui era com una final
Antoine Griezmann
JUGADOR DE l’ATLÉTICO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)