Champions

N’hi ha per llogar-hi cadires

Champions. Un nyap en el sorteig obliga la UEFA a haver-lo de repetir, amb el PSG-Real Madrid com a eliminatòria estel·lar. L’Atlético se les haurà amb el Manchester United i el Vila-real, amb la Juventus

Mai s’havia vist el que va passar ahir a Nyon, en el sorteig dels vuitens de final de la Champions League. I és que, després de dur-lo a terme al migdia, a l’hora estipulada (12 h), la UEFA va haver de declarar-lo nul poc després i fer-ne un de nou a la tarda (15 h). Una errada a l’hora de col·locar les boles que contenien els rivals del Vila-real, el segon dels emparellaments en el sorteig, en va ser la causa.

El problema es va generar quan Andrei Arxavin, exfutbolista rus i ambaixador de la final de la competició i l’encarregat de treure les boles i descobrir els equips, va obrir la del rival dels groguets i hi va aparèixer la del Manchester United, un conjunt que no els podia tocar, ja que van coincidir en la fase de grups. Tot seguit, Arxavin en va treure una altra, la del Manchester City, i el sorteig va continuar, però amb un altre error encara més gruixut. Just en el següent encreuament, en què es dilucidava el rival de l’Atlético, Michael Heselschwerdt, director de competicions de clubs, i qui proporcionava les boles a Arxavin, no va posar com a possibles rivals dels colchoneros la bola del Manchester United, quan sí que hi havia d’anar, i li va sortir la del Bayern. Un autèntic nyap, que va adulterar el sorteig clarament i davant del qual la UEFA, un cop finalitzat, va decidir repetir-lo explicant que tot plegat va ser per “un problema tècnic amb el software d’un proveïdor de serveis extern que dona instruccions als oficials sobre quins equips són escollibles per jugar entre si”.

La grossa, per al Madrid

El club blanc no va estar d’acord amb la repetició íntegra del sorteig. En el primer, havia estat emparellat amb el Benfica, just abans que es produïssin els errors, per la qual cosa entenien que la repetició havia de ser sense comptar-hi la seva eliminatòria. El sorteig, però, es va fer sencer i al Madrid, que va ser primer de grup, li va acabar tocant amb un dels pitjors segons, el París Saint-Germain. “Ha estat sorprenent, lamentable i molt difícil d’entendre”, va declarar Emilio Butragueño, director de relacions institucionals de l’entitat madridista, en el si de la qual regnava l’indignació, i es va queixar a la UEFA.

Sigui com sigui, però, el rival dels blancs serà el PSG, en la que és, segur, l’eliminatòria més interessant dels vuitens de final i que està, a més, carregada d’ingredients. Leo Messi tornarà al Santiago Bernabéu, després d’haver estat la seva bèstia negra com a ídol del Barça durant l’última dècada; també hi tornarà Sergio Ramos, referent i llegenda del club blanc, que va marxar aquest estiu després de no posar-se d’acord amb el president, Florentino Pérez; Kylian Mbappé se les haurà amb l’equip en què va estar a punt de recalar a finals d’agost, però el PSG no va accedir a vendre’l, i en el qual se l’entreveu en un futur. “Ho afrontem amb tota la il·lusió, conscients també de la dificultat del rival i de la categoria dels jugadors que tenen, però amb la confiança que l’equip farà dos grans partits”, va concloure Butragueño, en nom d’un Madrid que no presentarà recurs enlloc.

L’Atlético contra CR7

Pel que fa a la resta d’enfrontaments, destaquen l’Atlético-Manchester United, en què els roig-i-blancs es retrobaran amb Cristiano Ronaldo, un dels seus grans botxins històricament, i el Vila-real-Juventus. En la resta, almenys ara, perquè les eliminatòries no es disputen fins al febrer de l’any que ve –les anades es jugaran els dies 15, 16, 22 i 23 de febrer i els de tornada els dies 9, 10, 15, 16 de març–, tenen a priori un clar favorit. El Bayern es veurà les cares amb el Salzburg; el Manchester City, amb l’Sporting CP; l’Ajax, amb el Benfica; el Chelsea, amb el Lilla, i el Liverpool, amb l’Inter.

Caldrà tenir en compte que els emparellaments tenen aquest curs un nou element, ja que la norma del valor dels gols a camp contrari va ser abolida i les eliminatòries empatades després de 180 minuts aniran a la pròrroga independentment dels gols marcats per cada equip a casa i a fora. I si els equips no desempaten després dels 30 minuts extres, el partit anirà a la tanda de penals.

Salzburg-Bayern
Sporting CP-Man. City
Benfica-Ajax
Chelsea-Lilla
Atlético-Man. United
Vila-real-Juventus
Inter-Liverpool
PSG-Madrid
*Els locals juguen la tornada a fora.
El Real Madrid havia quedat emparellat amb el Benfica
Ha estat sorprenent, lamentable i molt difícil d’entendre
Emilio Butragueño
DIRIGENT DEL REAL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)