Més futbol

Estrella omnipresent

Futbol català. Alèxia Putellas rep un altre reconeixement en la Gala de les Estrelles, amb doble premi, com Gerard Moreno. Pep Guardiola, Melamed, Bruna i el Barça del triplet, guardonats

Millor jugadora de la temporada, segons la UEFA; Pilota d’Or –la primera catalana de la història–, i Creu de Sant Jordi després d’un triplet històric amb el Barça, Alèxia Putellas va recollir un altre premi. La futbolista de Mollet va ser una de les grans protagonistes de la novena edició de la Gala de les Estrelles del Futbol Català, que va recuperar l’acte a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm després del parèntesi de l’any passat. L’Alèxia va ser escollida pel jurat millor jugadora del futbol català i va compartir reconeixement amb el davanter del Vila-real Gerard Moreno, que també formava part de la llista de finalistes a la Pilota d’Or. Dos futbolistes de l’elit europea formats en el futbol català i que van tenir premi doble, perquè també van recollir el de màxim golejador.

“Ho visc tot amb molta intensitat, moltes ganes i encara amb més energia per jugar”, va dir Alèxia en recollir un altre premi. La capitana blaugrana també va parlar de l’eliminatòria de quarts de final de la Champions contra el Madrid: “Fins al març, se’ns farà llarg. Tenim ganes que torni la Champions. Hem fet molt bona fase de grups i en tenim moltes ganes”. L’entrega d’un dels trofeus li va fer Leyre Leiva, una jove futbolista del planter blaugrana.

El triplet del Barça que va impulsar Alèxia cap a la històrica Pilota d’Or va tenir més visibilitat en la gala perquè també hi va haver reconeixement per a Bruna Vilamala com a jugadora amb més projecció –el migcampista de l’Espanyol Nico Melamed es va endur el guardó masculí– i un premi especial del jurat per a l’equip blaugrana, representat per Alèxia, Bruna, Jana i el directiu Xavier Puig.

Des de Manchester

Gerard Moreno, millor jugador i màxim golejador, no va assistir a la gala perquè avui té partit contra l’Alavés, però va fer una connexió en directe des de Vila-real, just després de l’entrenament. “La temporada ha estat molt bona, tant en l’aspecte individual com col·lectiu. Ara toca intentar superar tot el que hem fet, sabent que és difícil”, va explicar el davanter, que va recordar el pas per la Damm, “una màquina de crear jugadors”.

El missatge de Guardiola

També va fer una connexió telemàtica l’escollit pel jurat com a millor entrenador, Pep Guardiola, que acumula el seu quart guardó. “Entrenar és molt addictiu”, va dir el de Santpedor, que va demanar suport a Xavi Hernández: “El que no costa no té sentit, no val la pena. Ara ens toca passar-les una mica magres, doncs passem-les magres. Quin problema hi ha si no guanyem ara? Ja guanyarem l’any que ve. Hi ha una molt bona junta directiva, un molt bon entrenador amb molt d’amor pel Barça. Se’n sortirà. Té capacitat i s’estima molt el club. Tinc la sensació que s’estan creant unes llavors que en el futur donaran molt bons fruits.”

Víctor García Verdura va recollir el premi a millor àrbitre, i Adolfo Fernández, Alicia Benete i Javi Rodríguez, els de futbol sala.

PROTAGONISTES

De petit somiava arribar a l’elit i rebre reconeixements. Estic agraït als companys i a la família
Nico Melamed
JUGADOR AMB MÉS PROJECCIÓ

PER PRESUMIR

El futbol català premia la guanyadora i un finalista de la Pilota d’Or

DES DE MANCHESTER

Pep Guardiola defensa Xavi i el Barça: “S’estan creant llavors que donaran fruits”
Millor jugador
Gerard Moreno (Vila-real)
Millor jugadora
Alèxia Putellas (Barça)
Jugador amb més projecció
Nico Melamed (Espanyol)
Jugadora amb més projecció
Bruna Vilamala (Barça)
Millor entrenador
Pep Guardiola (Manchester City)
Millor àrbitre
Víctor García Verdura
Millor jugador de futbol sala
Adolfo Fernández (Barça)
Millor jugadora futbol sala
Alicia Benete (Móstoles)
Millor entrenador futbol sala
Javi Rodríguez (Ind. Santa Coloma)
Màxim golejador
Gerard Moreno (Vila-real)
Màxima golejadora
Alèxia Putellas (Barça)
Premi jurat
FC Barcelona femení
A Santa Coloma, les pistes estan plenes de nens jugant, i això fa que agradi el futbol sala
Adolfo Fernández
MILLOR JUGADOR FUTBOL SALA
Els àrbitres som esportistes i treballem perquè tot surti de la millor manera
Víctor García Verdura
MILLOR ÀRBITRE
El reconeixement em dona més força per superar la lesió. És una felicitat diària estar al millor club
Bruna Vilamala
JUGADORA AMB MÉS PROJECCIÓ
Els èxits del futbol català i del futbol femení els hem d’atribuir al treball de base dels clubs
Joan Soteras
PRESIDENT FCF
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)