Champions

Messi-Madrid, etern combat

Champions. Mig any després d’abandonar Barcelona entre llàgrimes, Leo Messi torna a encreuar-se avui en el camí d’un Real Madrid que ha flagel·lat durant els últims disset anys

26

gols

de Messi al Madrid

L’himne de la Champions tornarà a sonar aquesta nit a París i a Lisboa. El Camp Nou estarà en silenci avui i demà. Per primera vegada des de la temporada 2000/01 el Barça no jugarà uns vuitens de final de la màxima competició continental. Canvi de disc. Al Barça l’esperen dijous l’Europa League i el Nàpols. Sí que jugarà els vuitens Leo Messi. Mbappé i Messi contra el Madrid d’Ancelotti sota el cel estrellat de París. Tots els ulls miren cap al Parc dels Prínceps.

Quan l’astre argentí va abandonar Barcelona entre llàgrimes a l’agost, el madridisme va respirar alleugerit. L’home que els havia flagel·lat els últims disset anys desapareixia del seu radi d’acció. Però només mig any després de deixar el Camp Nou, els camins de Messi i el Madrid es tornaran a encreuar aquesta nit a la ciutat de l’amor (21 h, Movistar Liga de Campeones). No és el Messi del Barça. El Messi del PSG només ha marcat 6 gols i ha repartit 7 assistències des del seu exili a França. Però cap madridista ha oblidat encara els 26 gols i les 14 assistències de Messi en els 45 clàssics que va disputar. Messi els genera pànic encara avui. El Madrid és el cinquè club contra el qual Leo ha fet més gols, darrere del Sevilla (38), l’Atlético de Madrid (32), el València (31) i l’Athletic (29).

Neymar sí, Ramos no

Aquesta serà la primera vegada que Messi s’enfronti al Madrid amb una samarreta que no sigui la del Barça i potser és l’última vegada que Kylian Mbappé s’enfronti al Real Madrid. El seu destí sembla cada dia més vinculat al Bernabéu. Les tibantors entre Florentino Pérez i Nasser Al-Khelaifi pel cas Mbappé són cada dia més accentuades i el sopar que havia de celebrar-se ahir a la nit al Guy Savoy, premiat com el millor restaurant del món del 2020, no va acabar produint-se. Florentino i Al-Khelaifi han anul·lat la seva cita al costat del riu Sena i sota la llum de les espelmes. Aquesta nit els espera la primera de les dues batalles d’una eliminatòria plena de morbositat, amb tensió a la llotja i molts al·licients damunt la gespa. S’ho perdrà Sergio Ramos. Les seves eternes molèsties físiques el deixen fora de la llista i no es produirà el desitjat retrobament entre l’excapità i el club blanc. Neymar va completar ahir el seu tercer entrenament al Camp des Loges i sí que estarà disponible per a Pochettino. Al Madrid, la gran preocupació d’Ancelotti és l’estat físic de Karim Benzema. El francès va parlar ahir en la prèvia i forçarà la màquina per ajudar el seu equip. Sense Benzema, el Madrid no és feliç. Sense el francès els blancs van cedir dos punts a Vila-real, van patir molt contra el Granada i van caure eliminats de la copa a Bilbao. L’altra preocupació del tècnic italià és el risc real que tenen homes clau com Casemiro i Mendy de perdre’s la tornada. Una groga els deixaria fora del partit del Bernabéu.

L’últim precedent

L’última vegada que Leo Messi i el Madrid es van encreuar en la Champions, l’argentí va fer emmudir el Bernabéu. Va ser la temporada 2010/11, amb Guardiola i Mourinho. Messi va marcar dos gols al Santiago Bernabéu en l’anada d’aquelles semifinals i en la tornada el Barça certificaria l’accés a la final (1-1).

18 Partits guanyats 16

5 Partits empatats 6

1 Partits perduts 2

52 Gols a favor 48

19 Gols en contra 20

Les sensacions són bones. Aquest partit podria ser una final de la Champions. Ho afrontem amb confiança
Carlo Ancelotti
PSG - Real Madrid
Avui, 21 h
Sporting - Manchester City
Avui, 21 h
Salzburg - Bayern Munic
Demà, 21 h
Inter - Liverpool
Demà, 21 h
Chelsea - Lille
Dimarts 22, 21 h
Vila-real - Juventus
Dimarts 22, 21 h
Benfica - Ajax
Dimecres 23, 21 h
Atlético Madrid - M. United
Dimecres 23, 21 h
Si haig d’arriscar ho faré, si no m’hauria quedat a Madrid, però tampoc correré el risc de lesionar-me
Karim Benzema
No crec que tinguem més pressió que el Madrid. No es tracta d’anar de víctima, però l’hàbit de guanyar a Europa el té el Madrid
Mauricio Pochettino
En nits importants com aquesta el paper de Messi acostuma a ser fonamental. A Leo el veig amb moltes ganes
Mauricio Pochettino

La 1 emetrà la final de la Champions

Ahir, en la prèvia dels dos primers partits d’aquests vuitens de final, va fer-se públic que la final de la Champions League del dia 28 de maig a l’estadi Gazprom Arena de Sant Petersburg (Rússia) es podrà veure en obert per La 1. Aquesta circumstància no es produïa des de feia set anys, des de la temporada 2014/15.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)