Champions

Mbappé va volant

Suprem. L’atacant francès completa una exhibició contra el Real Madrid i amb un gol en el minut 94 dona avantatge per a la tornada a un PSG infinitament superior. Leo Messi falla un penal

París SG 1 Real Madrid 0

PARÍS SAINT-GERMAIN:Donnarumma; Achraf, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes; Danilo (Gueye, 87’), Paredes, Verratti; Di María (Neymar, 73’), Mbappé i Messi.REAL MADRID:Courtois; Carvajal (Lucas Vázquez, 72’), Militão, Alaba, Mendy; Casemiro, Kroos, Modric (Valverde, 82’); Asensio (Rodrygo, 72’), Vinícius (Hazard, 82’) i Benzema (Bale, 87’).GOLS:1-0 (94’) Mbappé.ÀRBITRE:Daniele Orsato.T.G.:Als locals Kimpembe, Verratti, Danilo, Paredes; als visitants Mendy, Militão, Casemiro i Rodrygo.T.V.:Cap.

Era un miracle que el Real Madrid no perdés ahir al Parc dels Prínceps. El conjunt blanc va viure una agonia, un autèntic calvari durant tot el partit, víctima d’un pla de joc que no li va funcionar en cap moment i també de Kylian Mbappé, un atacant espectacular que va tornar a protagonitzar una exhibició. Tot i això, l’equip orientat per Carlo Ancelotti va ser capaç de sobreviure fins al final, va arribar al minut 94 viu, de manera incomprensible, amb Thibaut Courtois, com sol fer, fent aturades impossibles, entre aquestes un penal a Leo Messi. El porter belga, però, no va poder parar, per enèsima vegada, Mbappé, que en l’última jugada del matx, després de culminar una acció individual en què va deixar enrere amb suficiència Lucas Vázquez i Militão i va fer esclatar el feu parisenc, que va acabar cridant el nom del 7.

I és que Mbappé era en el focus. Després del seu fitxatge frustrat l’estiu passat pel conjunt blanc, on se li entreveu el futur en el pròxim, ja que continua sense renovar, la seva figura va aclaparar-ho tot en la prèvia. No li va pesar, però, gens i, aviat, va demostrar-ho, fent eslàloms continus per la banda esquerra, per on va destrossar Carvajal, que li va acabar fent un penal i va ser substituït, i generant molt volum ofensiu. El va acompanyar el col·lectiu, amb una bona pressió alta i la possessió de la pilota, i el PSG va ser molt superior. Infinitament millor a un Madrid pobríssim, que no va xutar a porteria en tot el duel, incapaç d’encadenar tres passades seguides i de sortir del seu camp i de desplegar-se. De fet, en els primers 30 minuts no havia travessat pràcticament la línia de mitjos l’equip madridista, amb la medul·lar –Kroos i Modrid– i la davantera –Vinícius, Benzema i Asensio– sense activitat. En aquest primer acte, a l’equip dirigit per Mauricio Pochettino li va faltar, però, encert i agressivitat en els últims metres per transformar en més ocasions tot aquest domini. La més clara va ser, com sempre, per a Mbappé, que va topar amb un bon peu de Courtois.  El sentinella belga, el millor porer del món ara mateix, és un dels grans arguments d’aquest Madrid d’Ancelotti i ahir va tornar-ho a palesar.

Res va canviar el pas pels vestidors en el descans, el guió va continuar igual i, de fet, a Courtois li va tocar treballar encara més destacant, sobretot, amb dues intervencions de molt de mèrit. Va ser providencial en un xut de Mbappé, en què va posar una mà formidable, i també aturant un penal a Leo Messi, que, pena màxima fallada a banda, va oferir una actuació molt allunyada de la seva millor versió. En el tram final, enmig del carrusel de canvis del Madrid, que cap va tenir efecte, va entrar Neymar, que en l’última jugada va combinar amb Mbappé per generar el gol del triomf local. Decidirà el Santiago Bernabéu, on els blancs no podran disposar ni de Casemiro ni de Mendy per sanció.

ELS VESTIDORS

Em costa trobar les paraules per descriure Mbappé. Encara té potencial per seguir creixent
Mauricio Pochetino
TÈCNIC DEL PARÍS SG
PSG - Real Madrid
1-0
Sporting - Man. City
0-5
Salzburg - Bayern
Avui, 21 h
Inter - Liverpool
Avui, 21 h
Chelsea - Lilla
Dimarts 22, 21 h
Vila-real - Juventus
Dimarts 22, 21 h
Benfica - Ajax
Dimecres 23, 21 h
Atlético - Man. United
Dimecres 23, 21 h

BAIXES

Tothom parlava de mi. Aquest partit no influeix en el meu futur. A final de curs decidiré
Kylian Mbappé
FUTBOLISTA DEL PARÍS SG
Mbappé és el millor jugador que hi ha a Europa actualment. Ha estat determinant
Carlo Ancelotti
TÈCNIC DEL REAL MADRID
Casemiro i Mendy van veure la targeta groga i no estaran disponibles per al partit de tornada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)