Més futbol

Un èxit rotund de tothom

MIC 2022. El Barça, amb els títols d’infantil i cadet, i l’Athletic, campió juvenil, posen el punt final a la 20a edició del torneig, que torna a brillar després de dues Setmanes Santes de pausa

El MIC per fi ha pogut celebrar la seva 20a edició, que ahir va posar el punt final amb la disputa de les últimes finals a l’estadi municipal de Palamós. Després de dos anys en què la Setmana Santa havia estat òrfena de futbol a la Costa Brava, el futbol formatiu ha tornat a ser protagonista a través d’un dels millors tornejos de futbol de base del món. L’espera, provocada per la pandèmia, ha pagat la pena, i és que en les 33 seus en què aquest any s’ha disputat el torneig s’hi ha respirat un ambient espectacular arran dels més de 6.000 participants de 24 països diferents. El millor exemple es va viure en les finals d’ahir, on uns 3.700 espectadors van passar per Palamós per gaudir de les finals de les categories juvenil A, cadet A i infantil A, que sempre són les que desperten més interès entre els espectadors neutrals. “Han estat tres anys naturals sense tenir MIC a la Costa Brava i haver tornat és una alegria bestial. És impressionant el que hem viscut. Per fi hem celebrat la 20a edició; ens hauria agradat fer-la més gran, però en la situació en què estem, també econòmicament, no era possible. Però esperem continuar més anys en aquesta línia i arribar a la 25a en què la farem grossa”, deia el president del MIC, David Bellver, durant les finals d’ahir, abans de celebrar que aquests cinc dies hagin estat un èxit rotund: “Hem de destacar el sobreesforç increïble que ha fet l’equip de l’organització del torneig perquè després de l’aturada són menys gent i han aconseguit que tot funcionés a la perfecció, com sempre. Si m’he de quedar amb una cosa és amb la presència massiva d’aficionats a les 33 seus d’aquesta edició. Això demostra que la gent té ganes de fer coses i que el MIC estigui a tantes seus ha permès veure els camps de la demarcació plens fins a dalt de tot.”

Després del que s’ha viscut aquests dies i de poder recuperar l’essència del MIC en la seva màxima esplendor, les emocions viscudes sobre la gespa gairebé queden en un segon pla. Ara bé, també han sigut grans, i en aquest sentit el gran triomfador ha estat el Barça, que, després de guanyar dissabte la final de la categoria aleví de futbol 11, ahir va posar el colofó aconseguint el títol en les grans finals de les categories infantil i cadet per segellar un triplet brillant –igualant en títols l’Espanyol, campió en les categories d’aleví futbol 7, femení i Integra.

Els penals manen

La primera victòria blaugrana de la jornada d’ahir va ser en la categoria infantil, en què els blaugrana van superar en la tanda de penals l’Atlético després d’empatar a zero en els cinquanta minuts d’un partit en què hi va haver poquíssimes ocasions, més enllà d’alguna acció individual de l’atacant del Barça Samakou Nomoko, que va ser l’encarregat de marcar el penal decisiu després d’una aturada d’Hugo. En la següent final, la de cadets, el Barça va repetir el guió contra un Granollers, la revelació del torneig, que va resistir amb l’empat a zero fins a la tanda de penals, en què el porter blaugrana Iker va ser decidiu.

Els únics gols de la jornada es van veure en la final juvenil, en què l’Athletic va superar el Julián Vásquez colombià (2-0) gràcies a una diana de Ruiz de Galarreta en els primers minuts i a un penal convertit per Peio en la segona part.

ELS CAMPIONS
Juvenil A Athletic Club
Juvenil B Real Sociedad
Cadet A Barça
Cadet B Ol. Marsella
Infantil A Barça
Infantil B València
Aleví F-11 Barça
Aleví F-7 Espanyol
Femení Espanyol
Integra Espanyol
ELS SUBCAMPIONS
Juvenil A Julián Vásquez
Juvenil B Quart
Cadet A Granollers
Cadet B Vila-real
Infantil A Atlético
Infantil B Ol. Marsella
Aleví F-11 Atlético
Aleví F-7 Sevilla
Femení Selecció andorrana
Integra CA Garrotxa
FASE CONSOLACIÓ
Juvenil A ASL Robertsau
Juvenil B Figueres
Cadet A Cabrils
Cadet B At. Matadeperenc
Infantil A Vic Riuprimer
Infantil B Sakura United
Aleví F-11 Gironès Sàbat
Aleví F-7 Fornells
Femení Cassà
Integra UE Sant Andreu TAB

LA VALORACIÓ

Si m’hagués de quedar amb una cosa seria amb la presència massiva dels aficionats a les 33 seus d’aquesta edició del torneig
Que el MIC hagi tornat a la Costa Brava després de tres anys naturals és una alegria bestial. És increïble el que s’ha viscut
Volíem fer més gran la 20a edició, però no era possible. Esperem arribar a la 25a i fer-la grossa
David Bellver
president del mic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)