Champions

Contra les lleis de la lògica

Champions. El Real Madrid torna a protagonitzar un partit impossible i remunta al Manchester City quan perdia 0-1 en el minut 90. Els blancs fan dos gols en temps afegit i segellen la presència en la final en la pròrroga

Real Madrid 3 Manchester City 1

REAL MADRID:Courtois; Carvajal, Militão (Vallejo, 115’), Nacho, Mendy; Modric (Camavinga, 75’), Casemiro (Asensio, 75’), Kroos (Rodrygo, 68’); Valverde, Benzema (Ceballos, 104’) i Vinícius (Lucas Vázquez, 115’).MANCHESTER CITY:Ederson; Walker (Zintxenko, 72’), Ruben Dias, Laporte, Cancelo; Rodrigo (Sterling, 99’), De Bruyne (Gundogan, 72’), Bernardo Silva; Foden, Gabriel Jesús (Grealish, 78’) i Mahrez (Fernandinho, 85’).GOLS:0-1 (73’) Mahrez. 1-1 (90’) Rodrygo. 2-1 (90+1’) Rodrygo. 3-1 (95’) Benzema, de penal.ÀRBITRE:Daniele Orsato (italià).T.G.:Als locals Modric, Militão, Carvajal i Valverde; als visitants Laporte, Zintxenko i Sterling.T.V.:Cap.RESULTAT GLOBAL:6-5 favorable al Real Madrid.

És impossible d’entendre el camí del Real Madrid en aquesta Champions League. Sobrevivint estació a estació, passant de miracle, amb actuacions a vegades lamentables, però avançant amb remuntades increïbles al Santiago Bernabéu, com per exemple la protagonitzada en vuitens de final contra el París SG, o com contra el Chelsea en els quarts jugant amb foc i acabant tenint tota la sort de cara. I contra el Manchester City la història es va repetir. Desafia totes les lleis de la lògica, el conjunt dirigit per Carlo Ancelotti, que va marxar de l’anada a Anglaterra perdent 4-3, quan el resultat hauria d’haver estat una golejada i, ahir, en la tornada, va fer una altra volta de cargol a tot plegat, amb un desenllaç de frenopàtic.

I és que l’equip madridista estava liquidat en el minut 90. L’electrònic assenyalava un 0-1 que l’obligava a marcar dues dianes per igualar l’eliminatòria. No hi havia, a priori, temps material i tampoc, amb el Bernabéu totalment silenciat i el que s’estava veient sobre la gespa, amb els visitants jugant a plaer i els locals entregats, res no ho feia preveure. De fet, Mendy acabava de salvar el segon dels citizens sobre la línia. Però, de cop, en l’esmentat minut 90, tot va canviar i Rodrygo, un futbolista que fins fa dues setmanes sumava dos gols en tota la temporada i que ara de cop fa els que vol, en va fer dos de seguits en un minut, per igualar i enviar una eliminatòria a la pròrroga, on el conjunt blanc va acabar decidint per culminar la remuntada (3-1) i plantar-se a la final de París, on s’enfrontarà al Liverpool el 28 de maig.

Tot i això, no va ser el pitjor partit dels blancs en eliminatòries, de fet va ser un dels més decents que han fet dels sis disputats. Al final, va ser un enfrontament competit, amb moments per a tots dos, però que, després d’una primera part sense gols, va semblar que es decantaria per a l’equip que entrena Pep Guardiola, després del gol de Mahrez (73’). La diana de l’extrem algerià va fulminar el conjunt madridista, que va afluixar, i va estar ben a punt d’encaixar el segon amb dues claríssimes ocasions de Grealish, una treta per Mendy quan ja entrava. El City s’entreveia com a finalista clarament, fins que va aparèixer Rodrygo (90’ i 91’) amb dues rematades dins de l’àrea per forçar el temps extra.

I allà, un altre cop els astres se li van alinear, al Madrid, per trobar un penal comès per un dels millors centrals del món, Ruben Dias, que es va equivocar precisament ahir fent una innocent falta a Benzema.

L’ariet francès (95’), il·luminat també, no va perdonar la pena màxima per així sentenciar un City que, incrèdul i estupefacte, ja no es va poder aixecar.