1a divisió

La necessitat de l’Atlético supera al Madrid (1-0)

Més agressius. El conjunt de Simeone s’ha imposat amb justícia en el derbi madrileny davant d’un Madrid que ha fet múltiples rotacions ja que no es jugava res més enllà de l’orgull

L’Atlético ha superat al Madrid en el derbi madrileny que ha tancat la jornada a primera. Una solitària diana de Yannick Carrasco des del punt de penal ha donat als de Simeone tres punts vitals que gairebé els hi permet assegurar la seva participació en la Champions League del curs vinent. Els blanc-i-vermells tenen un marge de sis punts amb el Betis, cinquè, quan només falten tres jornades (nou punts) per disputar-se. Pel Madrid, el partit i la derrota han estat indolores després de tenir lligat des de la setmana passada el títol de lliga.

La primera meitat ha estat igualada però l’Atlético ha portat més sensació de perill que el Madrid. El conjunt matalasser ha fet treballar la defensa blanca, sobretot, a través dels seus homes banda. I és que, Carrasco i Correa han fet anar de corcoll als d’Ancelotti. El tècnic italià ha fet múltiples rotacions ja amb el títol al sarró i pocs dies després de plantar-se a la final de la Champions League superant el City en els últims instants del partit.

El Madrid aguantava les arribades locals fins que en el minut 37, Soto Grado, a instàncies del VAR ha assenyalat una pena màxima a favor dels de Simeone. Carrasco ha estat l’encarregat de transformar el penal i enganyar Lunin, porter titular en el lloc de Courtois. Els blancs han intentat reaccionar abans del descans i Kroos, amb un xut llunyà, gairebé sorprèn Oblak.

En la segona part, el Madrid ha avançat línies i ha menjat terreny als blanc-i-vermells, que això sí, han tingut opcions de fer el segon amb alguna arribada trenada. El conjunt merengue, trencat per moments, també ha trepitjat l’àrea matalassera amb una opció clara de Casemiro, que en una bona posició ha xutat tou a les mans d’Oblak.

El partit ha embogit per moments amb atacs indiscriminats per part dels dos. L’Atlético ha gaudit d’una ocasió immillorable a les botes de Cunha, que ha rebut una passada de Griezmann després que el francès conduís molt bé la contra (63’). El futbolista del Barça cedit al conjunt madrileny ha tingut dues ocasions més per ampliar l’avantatge del seu equip però no ha estat encertat en els metres finals. Els de Simeone insistien amb recuperacions en zones compromeses i traçant transicions amb velocitat i Carrasco ha pogut fer el doblet però el seu xut ha topat amb la base del pal dret de Lunin (76’).

En els instants finals, els d’Ancelotti han tancat en la seva pròpia àrea a l’Atlético, que ben junt i sense concedir espais ha controlat l’1-0 fins a la fi dels 90 minuts.