3a divisió FEF

Vallès fa esclatar els volcans

‘Play-off’ d’ascens a 2a FEF. L’Olot puja de categoria gràcies a un gol de falta directa del migcampista de Puig-reig cap al final del partit, quan acabava de sortir damunt del terreny de joc

Olot 1 Tenerife B 0

OLOT:Batalla, Aimar, Carles Mas, Bigas, Callís, Èric Vilanova (Ot Serrano, 46’), Terma, Eloi (Xavi Ferrón, 94’), Ferri (Uri Ayala, 46’), Xumetra (Enric Vallès, 85’) i Arranz (Moha, 90’).TENERIFE B:Víctor, David, Omar, Antón, Yeremy (Matías, 94’), Ibra (Félix, 60’), Pablo (Ethyan, 87’), Alejandro Martínez (Fuentes, 60’), Teto, Thierno i Lie.GOLS:1-0 (86’) Enric Vallès.ÀRBITRE:Muñoz Blázquez.T.G.:A Terma (77’) i Eloi (89’), de l’Olot, i a Omar (83’), del Tenerife B.T.V.:Cap.PÚBLIC:Uns 500 espectadors a la ciutat del futbol de la FEF.

Enric Vallès es va convertir en l’heroi de l’ascens de l’Olot a segona FEF. El migcampista de Puig-reig va sortir al terreny de joc expressament per picar una falta directa a la frontal de l’àrea, ideal per a un esquerrà, i no va desaprofitar la confiança cega de l’equip en ell per foradar la xarxa del porter del Tenerife B, ja en el minut 87, sense temps per a la reacció dels tinerfenys. L’Olot ascendeix així de categoria després d’un curs amb alts i baixos que van acabar amb la destitució d’Albert Carbó quan l’equip era segon a la taula –bona part d’aquest ascens és gràcies a la seva feina– i amb l’arribada d’un Manix Mandiola que ha sabut aplicar pragmatisme i experiència per gestionar un tram final sense derrotes i superant tres eliminatòries a partit únic que han fet lligar l’objectiu prioritari en la campanya del centenari del club.

L’Olot va sortir al terreny de joc nerviós, sense portar la iniciativa i massa imprecís. Això va permetre als joves jugadors del Tenerife B acomodar-se i generar alguna bona ocasió. Els de la Garrotxa només van trepitjar l’àrea dels rivals amb una internada de Callís després d’una combinació entre Arranz i Eloi –la centrada del de la Vall de Bianya no va trobar rematador.

Tot i que els canaris portaven la iniciativa, la defensa olotina controlava bé les arribades a través de centrades o de la pilota aturada, fins que Lie va provocar un ensurt majúscul per als de Mandiola quan va rematar amb el cap a dins de l’àrea petita i va estavellar la pilota al travesser de Batalla (41’).

Millora en el segon acte

El descans li va anar molt bé a l’Olot i el seu tècnic va reordenar l’equip amb dues substitucions que van aportar equilibri –Ayala i Ot van ocupar el lloc de Ferri i Vilanova, a més de passar Bigas de l’eix central al carril esquerre–. Els garrotxins van moure més bé i ràpid la pilota i el filial del Tenerife va jugar allunyat de l’àrea volcànica. Bigas, entre rebots, va fer treballar el porter Víctor per primera vegada (49’) i Xumetra amb una falta lateral també va obligar a aparèixer el visitant (60’). El partit va entrar en una fase de calma tensa que no semblava anar del tot malament a l’Olot, conservador i posseïdor de la pilota fins que Omar va fer la falta més absurda del partit sobre Xumetra, just a la frontal de l’àrea i quan el de l’Estartit ja havia xutat mossegant sense perill. A Mandiola, des de la banda, se li va encendre la bombeta i va activar de seguida el canvi de Vallès pel mateix Xumetra. I el de Puig-reig, amb el cor i l’ànima, i l’ajuda d’algú més des del cel –recentment el jugador va perdre el seu pare–, va enviar la pilota a l’escaire del pal del porter, que no va poder fer res per evitar la diana i, a la fi, l’ascens de categoria de l’Olot (87’).

En els minuts finals, el Tenerife B es va bolcar a l’atac per mirar de forçar la pròrroga, però, com contra el Girona B, la defensa olotina va tornar a impartir una lliçó de solidaritat, seguretat, esforç i saber patir per mantenir l’avantatge i esclatar d’eufòria amb el xiulet final del col·legiat. La festa a Madrid va durar fins a altes hores de la nit.

ELS VESTIDORS

És dia d’agrair la feina de molta gent i de demanar a tothom que ens faci costat com a club
Joan Agustí
President de l’Olot
No hem sortit bé al partit, però amb els canvis hem igualat el joc; al final, l’encert de Vallès en el gol és el que ens ha donat l’ascens a 2a FEF
Els set partits que he dirigit han estat tots igualats, però per sort obtenim el premi més gros
Manix Mandiola
entrenador de l’Olot
Sabia que tenia tota la força de tothom, les emocions estaven a flor de pell i per sort he fet gol
Enric Vallès
migcampista de l’Olot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)