Més futbol

El Levante les Planes torna a tocar el cel

Ascens. Vuit anys després de baixar de la primera divisió, el conjunt català torna a l’elit després de golejar l’Espanyol en la batalla final per l’ascens

Levante Planes 3 Espanyol 0

LEVANTE LES PLANES:Sara; Parera, Montse Blanco, Mora, Garrote (Carrasco, 90’); Letti, Yasmin Mrabet (Núria Llop, 87’); Julve, Irina, Emma (Navarro, 63)’; i Mellado (Yosse, 63’).ESPANYOL:Myllyoja; Caracas, Opazo, Guerra (Clara, 77’), Xènia; Carol, Maya (Pablos, 57’), Baudet; Khimych (Estremera, 57’), Ari Sánchez (Nora, 50’) i Adriana.GOLS:1-0 (31’) Letti. 2-0 (54’) Emma. 3-0 (82’) Navarro.ÀRBITRE:Del Mar Trujillano.T.G.:A Mellado, Caracas, Opazo i Xènia.PÚBLIC:Entre 400 i 500 espectadors al municipal Les Planes.

Un club de barri se situarà en el mapa de la primera divisió. El Levante les Planes jugarà a primera Iberdrola la temporada vinent després de golejar l’Espanyol en el duel a vida o mort per pujar de categoria. Una victòria o un empat beneficiaven les locals, que no van especular i van ser superiors a les blanc-i-blaves. El municipal Les Planes va bullir des del principi, empenyent les jugadores de Ferran Cabello cap a un ascens que feia deu anys que no se celebrava. El 2012, el Levante va pujar a primera, en què va resistir dos cursos. Amb el descens, les catalanes van baixar als inferns, arribant a competir en la preferent catalana, molt lluny dels grans, el 2018. L’any passat, l’equip va pujar a Reto Iberdrola i, enguany, ha estat el millor d’un grup nord amb clubs com ara l’Espanyol, el Deportivo i el Logronyo –que venien de la màxima categoria–, i un gran Osasuna.

Curiosament, dues exjugadores de l’Espanyol van ser clau en la victòria. Letti va fer el primer a la sortida d’un córner (31’) i Elena Julve va assistir a Emma Martín per fer el segon als nou minuts de la represa. La mateixa Letti va tenir temps de regalar a Sara Navarro el 3-0 que va desfermar la bogeria al municipal. Molt abans, es va protestar una vermella no mostrada a Mellado per un cop etzibat a Opazo. Una acció que podria haver canviat el partit en l’equador del primer temps.

La cara i la creu. Afició i jugadores locals van ser una pinya sobre la gespa celebrant un ascens històric, ja que la temporada vinent serà la primera en què la màxima divisió serà professional. A l’altre costat, les jugadores de l’Espanyol ploraven desconsolades davant els seguidors blanc-i-blaus, entre elles una Adriana Martín que va tornar per intentar situar l’Espanyol al lloc que li pertoca. L’equip haurà d’esperar per retornar a l’elit. Per al Levante las Planas, arrenca un somni preciós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)