1a divisió

El filial, massa lluny

Hàndicap. Els equips catalans de primera tindran el seu segon equip en tres categories estatals diferents

Els tres equips catalans a primera tindran els filials en tres esglaons diferents el curs vinent. Mentre que el Barça continuarà amb el segon equip a 1a divisió FEF, l’Espanyol mantindrà el seu a 2a divisió FEF i el Girona, nou inquilí a la categoria, el tindrà a molta distància, a 3a divisió FEF. Tots tres tindran complicat tirar de recursos provinents d’aquests equips, si bé els blaugrana i els blanc-i-blaus sempre han destinat més recursos al seu futbol base, tant per història i per instal·lacions com per pressupost.

El conjunt gironí no serà l’únic dels vint equips de primera que hagi de competir amb el condicionant d’una distància tan gran de categories respecte al filial. L’Almeria, un altre ascendit, l’Elx, el Rayo i el Getafe completen la nòmina dels cinc equips de primera que tenen el seu segon equip a la 3a divisió FEF.

En l’altre extrem del Girona hi ha el cas del Vila-real, que serà l’únic equip de primera que comptarà amb el seu filial a la 2a divisió A després d’haver aconseguit l’ascens i que la Real Sociedad descendís a 1a divisió FEF, una categoria en què també hi haurà els filials del Madrid, el Barça, el Celta i l’Athletic. La resta, que representen la gran majoria de filials, estaran competint a 2a divisió FEF, un esglaó més amunt que el Girona B.

Per entendre la poca normalitat que hi ha en el fet que hi hagi tres categories entremig del primer equip i el filial només cal mirar la distribució dels filials dels equips de 2a divisió A, ja que el curs que ve hi haurà set equips de la categoria de plata que tindran el seu segon equip més amunt que el Girona B. És el cas del Leganés, el Granada, el Cartagena, el Lugo, l’Oviedo, l’Alavés i el Saragossa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)