1a divisió FEF

Immobilisme absolut entre els equips catalans

1a divisió FEF. Els quatre equips catalans de la categoria han anunciat fins ara moltes baixes però escasses renovacions i ni un sol fitxatge

El mercat futbolístic espanyol no està sent especialment mogut aquest estiu en cap categoria, més aviat al contrari. I la primera federació no n’és cap excepció. En són un clar exemple els quatre equips catalans. Barça Atlètic, Cornellà, Nàstic i Sabadell han oficialitzat quantitat de baixes a les seves respectives plantilles, mentre que, de moment, escasses renovacions i ni un sol fitxatge.

Els de Tarragona són, de moment, els que han mostrat més interès a mantenir el bloc de la temporada passada i ahir van fer un pas més amb la renovació del porter Manu García. Tot i això, el club ja ha oficialitzat fins a nou baixes de jugadors que acaben contracte o finalitzen cessions i no continuaran: Gonzi, Ribelles, Carbia, Aythami, Edgar, Karim, Becerra, Buyla i Romera. Els tarragonins han proposat la renovació a Joan Oriol, Trilles i Quintanilla, i estan pendents de la resposta dels jugadors. Són nou els jugadors amb contracte, als quals se sumen cinc cedits que tornen a l’equip. Tot i l’aposta per la continuïtat, és possible que surtin alguns jugadors més i el club sap que haurà d’acabar fent un bon nombre d’incorporacions per apuntalar la plantilla.

Un cas menys sorprenent és el del filial blaugrana. El fet de ser un equip que es nodreix cada any d’un important nombre de jugadors que provenen del futbol de base fa que no tingui la mateixa necessitat d’acudir al mercat que la resta de clubs. Tot i això, la remodelació de la plantilla aquesta temporada serà absoluta.

Catorze baixes fins al moment i moltes realment importants. Ferran Jutglà, Arnau Comas i Lazar Carevic van ser els primers a marxar traspassats. Ara, nou jugadors més han acabat contracte i no renovaran: Jandro Orellana, Lucas de Vega, Peque, Guillem Jaime, Arnau Solà, Ramos Mingo, Peque Polo, Igor Gomes i Àlex Ruiz. A més, Rodado i Escobar tanquen les seves cessions al club. Seran molts els jugadors del juvenil que tindran la possibilitat de fer el salt. Rafa Márquez haurà de decidir durant la pretemporada. Però és evident que el club també haurà d’acudir al mercat per reforçar algunes posicions en concret que li permetin formar una plantilla competitiva.

Si no són pocs els canvis al Barça Atlètic i al Nàstic, el Cornellà i el Sabadell podrien superar-los. Els verds no han anunciat la situació de la plantilla, tan sols han fet oficials les baixes de Borja García, Víctor Fernández i Albizua, a més de la renovació d’Andreu Hernández. Tot i això, a hores d’ara només són vuit els jugadors amb contracte i tot indica que no serà fàcil poder renovar molts dels que l’han finalitzat aquest 30 de juny. Peces clau com ara el mateix Borja, Víctor, Chiki, Pipo, Zalaya o Rulo tindran altres opcions i el Cornellà té clar que no farà més esforços dels que pot fer; és un dels pressupostos més baixos de la categoria.

Pel que fa al Sabadell, el seu president ja va anunciar fa uns dies que faran un pas enrere i reduiran el pressupost aquesta temporada després de no aconseguir l’ascens en l’anterior. Això els dificultarà competir amb ofertes superiors d’altres clubs, tant a l’hora de renovar com de fitxar. Ja ha estat impossible renovar Munitis a la banqueta i moltes peces clau han acabat contracte i tindran opcions sobre la taula: Aleix Coch, Aaron Rey, Muguruza, Boniquet i Aguza, entre d’altres.

Oficialment, el club només ha anunciat la baixa de Kike Royo, però en poden ser moltes més. Situació complexa: sis fitxes a hores d’ara i no està clar que ni aquests continuïn. Revolució total al conjunt arlequinat, que té molta feina per fer i que, de moment, no ha anunciat ni qui serà el director esportiu que l’haurà d’afrontar.

Quatre clubs que tindran molta feina aquestes pròximes setmanes. És evident que s’està treballant des de fa temps, però de moment mana un immobilisme que el Nàstic ha estat el primer a trencar i que pot significar l’inici de dies amb molts moviments. Encara hi ha molts deures pendents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)