1a divisió

Benjamin Lecomte és l’escollit per a la porteria

Espanyol. El club blanc-i-blau executa l’opció de compra sobre Tonny Vilhena i signa fins al 2026, després d’arribar cedit a principis d’any

Per entrar, cal deixar sortir. Aquesta és la doctrina que l’Espanyol va adoptar quan el curs passat encara estava en joc i, després d’acomiadar diversos jugadors durant el mes de juny, el club blanc-i-blau ha activat el turbo quant a noves incorporacions des que va iniciar la pretemporada 2022/23, el dia 4.

Sens dubte la posició que més preocupava resoldre el més aviat possible era la de porter, ja que des de l’adeu de Diego López la porteria periquita era òrfena. En els darrers dies havien sonat noms com ara el del polonès Barlomiej Dragowski, Álvaro Fernández de l’Osca i el croat Ivo Grbic, però finalment l’escollit ha estat Benjamin Lecomte.

El francès arriba cedit pel Mònaco durant una temporada, sense que existeixi una opció de compra. Lecomte encadena, així, una altra cessió, ja que fins ara havia actuat de porter suplent d’Oblak en l’Atlético de Madrid, club en què mai va arribar a debutar. Una aposta arriscada per la falta de ritme de competició.

Aquest any sense disputar ni tan sols un minut en partit oficial no l’ha fet perdre el somriure i, en les primeres declaracions com a nou jugador periquito, el francès es va mostrar “molt content d’haver fitxat per l’Espanyol” i va declarar que “és un gran honor i un orgull” vestir aquesta samarreta.

Lecomte té, és clar, “moltes ganes de començar a jugar” i va preveure que enguany “l’equip farà una molt bona temporada”: “Ho donarem tot al camp, amb intensitat, perquè l’afició periquita pugui sentir-se orgullosa de nosaltres”, va declarar el porter.

Vilhena, fins al 2026

L’altre anunci del dia d’ahir va ser la incorporació definitiva a les files blanc-i-blaves del migcampista Tonny Vilhena. El neerlandès signarà un contracte fins l’any 2026, després que l’Espanyol decidís fer efectiva l’opció de compra per uns 2,5 milions d’euros que tenia sobre el jugador, que va arribar cedit al mercat d’hivern procedent del Krasnodar rus.

Amb Vicente Moreno com a entrenador, Vilhena va disputar 937 minuts en 17 partits de lliga, en 13 dels quals va sortir de titular i va aconseguir fer un gol contra l’Athletic de Bilbao. La polivalència que va mostrar el jugador durant la segona volta en poder actuar de mig centre, pivot defensiu i lateral esquerre ha estat clau per convèncer Diego Martínez i també la directiva xinesa.

Óscar Gil: “Ganes de començar”

Óscar Gil té moltes ganes que comenci la competició. En unes declaracions a la televisió del club, el lateral dret va assegurar: “Sempre que s’inicia un nou projecte, tots estem amb un puntet més.” Uns ànims que vol demostrar aquest dissabte contra el Montpeller, el primer partit de pretemporada, que, segons Gil, servirà per “corregir algunes coses que poden faltar”. En aquests primers 10 dies d’entrenaments de la temporada 2022/23 amb Diego Martínez com a nou entrenador, Gil va reconèixer: “Des del primer minut se’ns ha recalcat que havíem de ser un equip i anar tots a una.” I té la sensació que l’equip “està entenent tot allò que el mister transmet”, tot i que també “hi ha molta exigència”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)