Ligue 1

Messi, endollat per recuperar el seu màxim nivell a París

L’argentí ha fet bones actuacions en els quatre amistosos jugats pel PSG i espera millorar el rendiment de la passada campanya aquest any de Mundial

Leo Messi vol que el seu rendiment de la temporada passada a París quedi en una anècdota i espera recuperar el nivell i les xifres de campanyes anteriors en un any clau amb el Mundial a l’horitzó. L’argentí va per bon camí en aquest inici de la pretemporada, ha quallat molt bons minuts en els quatre partits amistosos que ha jugat fins ara el PSG i ha anotat dos gols.

La primera temporada de Messi a la capital francesa no va ser, ni de bon tros, l’esperada. Tot i tenir algun tram a bon rendiment i partits aïllats on va mostrar el seu millor nivell, l’ex del Barça tan sols va marcar onze gols entre totes les competicions, la xifra més baixa de la seva carrera a excepció del seu primer any amb el primer equip del Barça, entre 2005 i 2006. Tot i això, va ser capaç de repartir fins a catorze assistències amb els parisencs, una bona xifra, tot i que tampoc entre les seves més altes.

Enguany Messi té clar que ha d’intentar recuperar la seva millor versió i mostrar-la amb regularitat. És una temporada molt important per ell amb el Mundial que comença el novembre en el punt de mira i necessita estar al màxim nivell si vol optar a guanyar-lo, així com a poder aixecar la Champions a París.

I l’inici sembla que ha estat més que positiu fins ara. L’any passat Messi no va fer pretemporada, el seu primer partit com a titular amb el PSG va ser el 15 de setembre. Aquest any ha estat present des del primer entrenament i ha jugat els quatre partits amistosos: un davant un equip francès de segona divisió i tres en la gira de l’equip pel Japó. Ha estat titular en tres, quallant grans actuacions en tots, anotant dos gols i repartint una assistència.

El PSG ha apostat per un canvi de projecte. La marxa de Pochettino i Leonardo i l’arribada de Cristophe Galtier a la banqueta i Luis Campos a la direcció esportiva apunten a un canvi de rumb del PSG. Mantindrà les grans figures que ha fitxat els últims anys, però sembla que a partir d’ara buscarà apostar per un perfil diferent de futbolistes i també d’entrenador. Un perfil més baix, amb gran projecció i nivell, evidentment, però que puguin créixer i explotar a París, no sent ja superestrelles consagrades.

Galtier ha arribat amb la intenció de canviar coses i eliminar certs vicis de la plantilla. Futbolísticament, apunta a canvi de sistema: 3-4-1-2 amb Messi a la mitja punta i Neymar i Mbappé per davant. Així ho ha provat en els primers partits, en els quals no només Messi ha deixat bones sensacions, també els altres dos referents, especialment Neymar. Cal destacar també la presència de Sergio Ramos, el debut de Vitinha i un gran rendiment de jugadors que han tornat de cessió com Kalimuendo o l’espanyol Pablo Sarabia.

El pròxim partit del PSG serà ja l’estrena oficial de l’equip en la Supercopa francesa, el diumenge 31 de juliol al Bloomfield Stadium de Tel-Aviv davant el Nantes (20h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)