Més futbol

Seleccionats per a la glòria

Pilota d’Or. Per primera vegada des del 2006, Leo Messi no forma part de la llista de nominats. Tampoc Neymar ha estat escollit

La revista francesa France Football juntament amb el diari L’Équipe van donar a conèixer ahir els noms dels aspirants a guanyar el premi més preuat a títol individual del futbol europeu. Com era d’esperar, Madrid, Liverpool i City encapçalen la llista amb un major nombre de jugadors que competiran per endur-se a casa la Pilota d’Or. Si no sigués per Lewandowski, el Barça no hi tindria cap representant, tot i que en cas que el polonès s’alcés amb el premi seria exclusivament pel seu paper amb el Bayern. Messi i Neymar no van ser seleccionats.

Pel que fa el quadre femení, l’entitat blaugrana està representada per cinc aspirants, gràcies a una darrera temporada per emmarcar. La vigent guanyadora de la Pilota d’Or, Alèxia Putellas, es tornarà a veure les cares amb la noruega Ada Hegerberg a la 66a edició, que tindrà lloc a París el dilluns 17 d’octubre, una data de la cerimònia anticipada per evitar coincidir amb la celebració del mundial de Qatar. Les dues publicacions també van escollir els 10 menors de 21 anys amb un futur més prometedor al món del futbol per al trofeu Kopa, entre ells Gavi, a més a més dels candidats al trofeu Yachine com a millor porter, com ara Courtois, Oblak i Trapp.

Enguany el període d’avaluació és nou i es compta per temporada, no pas per any natural. Els criteris que tenen més pes són el rendiment individual i de caràcter decisiu, mentre que els resultats col·lectius i el joc net passen a ser secundaris. També s’elimina el criteri que donava punts per l’historial del jugador. Finalment, es redueix el nombre de periodistes que tenen dret a vot: 100 pel premi masculí i 50 pel premi femení.

Candidats
Lewandowski (Barça); Benzema, Vinicius Jr., Modric, Casemiro, Rüdiger i Courtois (Madrid); Leao i Maignan (Milan); Haaland, De Bruyne, Cancelo, Foden, Bernardo Silva i Mahrez (City); Salah, Fabinho, Darwin, Van Dijk, Díaz i Alexander-Arnold (Liverpool); Mbappé (PSG); Kimmich i Mané (Bayern); Cristiano (M.United); Haller (Dortmund); Kane i Son (Spurs); Nkunku (Leipzig); Vlahovic (Juventus).
Candidates
Putellas, Aitana, Rolfö, Oshoala i Bronze (Barça); Renard, Hegerberg, Macario, Diani, Bacha i Endler (Lió); Morgan (San Diego); Miedema i Mead (Arsenal); Kerr i Bright (Chelsea), Oberdorf i Popp (Wolfsburg), Katoto (PSG), Rodman (Washington).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)