Mundial

La protesta contra Qatar de la marca que vesteix Dinamarca

La marca de roba Hummel, que vesteix a la selecció danesa va mostrar el disseny de les samarretes que Dinamarca portarà al mundial de Qatar, marcades per la sobrietat del seu disseny com a protesta per la situació dels drets humans al país asiàtic. “Aquesta samarreta porta un missatge. No volem ser visibles durant un torneig que ha costat la vida a milers de persones. Donem suport a la selecció danesa fins al final, però això no és el mateix que recolzar Qatar com a país amfitrió”, va indicar la marca.

I el Comitè Suprem (SC) de Qatar 2022 ha respòs i ha rebutjat que es trivialitzi el seu “compromís de protegir la salut i la seguretat dels treballadors que han construït els estadis del Mundial”. Un portaveu de l’SC ha assegurat que des que Qatar va guanyar el dret a organitzar el Mundial “ha treballat diligentment amb el govern qatarià per garantir que el torneig deixi un llegat social durador” i que el seu “compromís” amb aquest llegat “ha contribuït a la realització d’importants reformes en el sistema laboral, promulgant lleis que protegeixen els drets dels treballadors i garantint la millora de les condicions de vida”. “Per això, vam rebatre l’afirmació de Hummel que aquest torneig ha costat la vida a milers de persones. A més, rebutgem de tot cor que es trivialitzi el nostre autèntic compromís de protegir la salut i la seguretat dels 30.000 treballadors que van construir els estadis de la Copa Mundial de la FIFA i altres projectes del torneig. Aquest mateix compromís s’estén ara a 150.000 treballadors de diversos serveis del torneig ia 40.000 treballadors del sector de l’hostaleria”, va afegir. “Instem a la DBU -Federació de Dinamarca- que transmeti amb exactitud el resultat de la seva àmplia comunicació i treball amb el SC, i que s’asseguri que això es comuniqui amb exactitud als seus socis a Hummel”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)