Més futbol

Jorge Vilda: “Ha faltat diàleg, però no per la nostra part”

Jorge Vilda, seleccionador absolut femení, ha comparegut per primera vegada després de la renúncia de quinze jugadores a ser convocades. El madrileny ha volgut defensar-se davant els mitjans. “No desitjo a ningú el que estic passant. Ha faltat claredat per part de les jugadores. Vull fer una crida a totes les futbolistes que he entrenat al llarg de la meva carrera. Si alguna no ha rebut un tracte exquisit o li he faltat el respecte, que surti i ho digui”, ha dit en el seu discurs inicial. Vilda ha acusat les jugadores de “tirar la pedra i amagar la mà” i ha demanat “el màxim respecte per a les futbolistes que no formen part de les quinze que van enviar el correu”. “Venir a defensar la samarreta d’Espanya és un orgull i el màxim al qual pot aspirar una jugadora. Les que venen estan fent el correcte”, ha continuat.

Vilda ha assegurat que no s’ha plantejat la dimissió en cap moment perquè no seria just. “Hem aconseguit moltes coses i tinc força i energia per continuar fent créixer la selecció”. El seleccionador no ha volgut parlar de les quinze jugadores que han renunciat a ser convocades, ni tampoc d’Irene Paredes i Jenni Hermoso, que van donar suport a les companyes i que tampoc han estat citades. “Són 15 jugadores que poden tenir interessos en què algú se sumi al seu moviment”. El que ha volgut deixar clar és que ell sempre s’ha mostrat dialogant. “El meu telèfon està obert les 24 hores del dia. Sé escoltar, sé assumir els errors. Porto 21 anys dedicant-me a això. Ens ho mereixem? Estem fent el correcte. No sé què demanen les quinze jugadores. Ha faltat claredat. M’agradaria que haguessin parlat directament amb mi. Estic segur que no estaríem en aquesta situació. Ha faltat diàleg, però no per la nostra part. Si ens haguessin expressat el seu malestar, hauríem reaccionat i arribat a un punt en comú”, ha assegurat.

Vilda també ha qualificat la situació de “ridícul a nivell mundial“. “Estic dolgut. És una situació injusta, sobretot per al futbol espanyol. Ens ha costat molt arribar fins aquí, podíem sentir-nos orgullosos de la selecció. Em fa més mal això que la campanya de desprestigi i d’atacs permanents cap a mi”. Sobre si la situació té una solució, Vilda ha dit que toca mirar endavant. “La solució són les 23 jugadores convocades, que tenen il·lusió i estan convençudes del mètode de treball que tenim, que és el que ha donat tants èxits a les seleccions inferiors i a l’absoluta. Tots ens hem pogut equivocar. Soc responsable de molts errors, però no culpable”. Vilda també ha negat que hi hagi un control estricte en les concentracions, tal com havien publicat alguns mitjans. Finalment, ha qüestionat l’entorn de les jugadores que han decidit renunciar a la selecció. “Vull el millor per elles i el seu entorn condiciona les seves decisions. Hi ha futbolistes en etapa de formació i estan deixant de venir. No estan ben aconsellades”.

La llista

Respecte a la llista de cara als amistosos contra Suècia (7 d’octubre) i els Estats Units (11 d’octubre), a banda de l’absència de les quinze jugadores que van enviar el correu, de Jenni Hermoso i d’Irene Paredes, destaca la presència de dues jugadores del Barça: Nuria Rábano i Salma Paralluelo. El club blaugrana, però, ha anunciat que l’atacant aragonesa té unes molèsties a la cuixa dreta i és baixa per al partit de lliga de demà contra el Madrid CFF i podria quedar alliberada dels compromisos internacionals.

La llista la completen Misa, Sun Quiñones, Enith Salon, Sheila García, Oihana, Ivana Andrés, Ana Tejada, Rocío, María Méndez, Carmona, Abelleira, Torrodà, Maitana, Maite Oroz, Irene Guerrero, Zornoza, Cardona, Ane Azcona, Esther, Alba Redondo i Athenea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)