Territorial

La pilota comença a rodar a 1a catalana

1a catalana. El Bosc de Tosca i el Can Gibert s’estrenen en una lliga en què el 50% dels equips són de la zona gironina

Després d’un llarg estiu, els equips catalans de primera catalana tornen a la competició. Concretament tres lligues de 16 equips –grup 1, 2 i 3–, dividint Catalunya en tres lligues regulars de gran nivell. Si ens centrem en el grup 1, els equips gironins són majoria, amb vuit conjunts participants: Banyoles, Palamós, Lloret, Figueres, Bosc de Tosca, l’Escala, Can Gibert i Bescanó.

Els nouvinguts

Dos equips gironins s’estrenaran en la competició. Es tracta del Can Gibert i l’Escola de Futbol Bosc de Tosca. Els dos conjunts han estat, majoritàriament, competint a segona catalana. Els garrotxins visitaran el Caldes de Montbui, també nouvingut en la categoria, en un matx en què els de Jan Salavedra es posaran a prova amb la continuïtat del bloc de l’ascens. El club només ha tancat dos fitxatges, Arnau Romero (Amer) i Joel Ferrés (Olot), per afrontar aquest any històric per a l’entitat. Pel que fa als de Can Gibert del Pla, han tingut un estiu mogut amb la renovació de bona part del grup i les incorporacions de Toni Torna, Roger Coris, Moussa Touray, Nacho, Roger García i Simó Ribas. Demà visitaran els del Vallès per posar a prova el nou grup de l’equip dirigit per Gerard Lechu.

Gegants adormits

El Figueres va tornar al futbol regional deu anys més tard. Després del descens administratiu de l’entitat, els figuerencs són un dels equips candidats a ocupar les posicions d’ascens. Gregorio González serà l’encarregat de tornar a portar els de l’Empordà a tercera divisió. Per altra banda, el degà de Catalunya, el Palamós, tornarà a lluitar un any més per retornar el club a la categoria on ha estat més anys, la tercera. Tant el Figueres com el Palamós han competit a la segona divisió estatal, però ara mateix són gegants adormits.

Consolidació

Els quatre equips restants –el Lloret, l’Escala, el Banyoles i el Bescanó– buscaran la regularitat i la continuïtat dels seus projectes dins de la categoria. Els banyolins, després del descens de tercera, van patir per salvar la categoria. El Lloret, l’Escala i el Bescanó van firmar un gran any amb grans sensacions.

Lloret-Banyoles avui, 16 h
Can Gibert-Mollet avui, 16.15 h
Parets-Bescanó demà, 12 h
Caldes-Bosc de Tosca demà, 12 h
Figueres-Torelló demà, 16.30 h
Manlleu-l’Escala demà, 17 h
Palamós-Granollers demà, 17 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)