2a divisió A

El rècord d’imbatilitat en una arrencada de lliga, del Barça al Burgos

El FC Barcelona ha perdut el rècord d’imbatibilitat en una arrencada de lliga en el futbol professional espanyol. El tenia Claudio Bravo, que la temporada 2014/15 va trigar 755 minuts a rebre el primer gol en el campionat, fins que Cristiano Ronaldo el va batre de penal en un clàssic, en el minut 35 de la novena jornada de lliga. El rècord no ha estat superat per cap porter de primera, sinó per un de segona A, i no pas dels candidats a pujar de categoria. Els protagonistes són el Burgos i José Antonio Caro, que han acumulat les nou primeres jornades sense rebre cap gol. En el partit contra l’Alavés, que va acabar amb victòria (3-0), Caro no només va superar els 755 minuts de Bravo, sinó que va tornar a acabar imbatut, n’acumula 810 i té marge per ampliar-lo.

“És un treball de tots. Sense els companys, hauria estat impossible mantenir tantes porteries a zero”; va explicar l’andalús, que va arribar al Burgos la temporada passada després de jugar al filial del Sevilla, l’Albacete, la Ponferradina i el Valladolid.

Com el Sant Andreu

El Burgos no rep cap gol en la lliga des de la jornada 40 de la temporada passada. Entre els dos últims duels del curs passat –un, contra el Girona (0-0)– i els nou d’aquest, el Burgos iguala la millor ratxa de partits seguits amb la porteria a zero en tota la història de segona A. Són onze partits, els mateixos que va enllaçar el Sant Andreu el 1970, segons apuntava el compte de twitter Misterchip.