Champions

L’arquitecte de la sensació

La prèvia. Roger Schmidt ha construït en mig any un Benfica que domina a Portugal i que lluita amb el PSG a Europa

El Benfica de Roger Schmidt no coneix la derrota. 21 partits sense perdre acumula l’equip entrenat pel tècnic alemany, aterrat aquest estiu a Lisboa, tots els que ha jugat aquesta temporada, 18 victòries i tres empats. El conjunt lusità és, doncs, ja una de les sensacions del futbol europeu: és líder –amb sis punts d’avantatge respecte al segon, el Braga– d’una lliga portuguesa en què darrerament, amb un títol dels cinc darrers disputats, ha perdut protagonisme; és viu en la copa, i en la Champions League ja està classificat en un grup amb gegants com ara el Juventus i el París Saint-Germain, amb qui es disputarà aquesta nit el primer lloc. El Benfica, que ha guanyat els dos partits als torinesos i ha empatat els dos contra els parisencs, visita avui (21 h) el Maccabi Haifa i ha de millorar el resultat que el PSG obtingui a la mateixa hora al feu de la Juve o retallar-li una diferència de quatre gols, per ser cap de sèrie en el sorteig dels vuitens de final. “Estar classificats ens dona confiança, però volem mostrar la nostra millor versió en cada partit i, és clar, ser primers de grup”, va explicar ahir Schmidt, que ha imprès al Benfica el seu inconfusible segell.

I és que el preparador de 55 anys, protagonista d’una modesta carrera a Alemanya com a jugador, va fer-se veure a les banquetes ara fa una dècada, dirigint el Salzburg (12-14), al qual va dotar d’un estil de joc genuí en què la pressió després de pèrdua, les transicions ràpides i el joc ofensiu n’eren la base. Això mateix va traslladar posteriorment al Leverkusen (14-17), al PSV Eindhoven (20-22) i ara al Benfica, en què sota la seva direcció estan brillant joves futbolistes com ara el central Antonio Silva (19 anys), els migcampistes Florentino (23) –exjugador del Getafe– i Enzo Fernández (21) i el punta Gonçalo Ramos (21).

El Real Madrid no té garantit el lideratge de grup

Després de l’empat (1-1) amb el Girona, el Madrid torna al Bernabéu per enfrontar-se al Celtic (21 h), contra el qual buscarà assegurar-se el primer lloc. El conjunt blanc ja està classificat però, si no guanya i el Leipzig supera el Xakhtar, serà segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)