Mundial

Blatter: “L’elecció de Qatar va ser un error”

El dia 20 començarà la fase final de la copa del món de futbol a Qatar, una elecció motiu de polèmica des que es va anunciar. Hi ha hagut diverses veus crítiques, i s’hi ha afegit Joseph Blatter, que precisament era el president de la FIFA en el moment de l’elecció. En una entrevista al diari suís Tages–Anzeiger, Blatter ha reconegut que la tria va ser “un error” i en responsabilitza l’aleshores president de la UEFA, Michel Platini. “

“Gràcies als quatre vots de Platini i el seu equip, la copa del món se’n va anar a Qatar en comptes d’Estats Units; aquesta és la veritat”, diu Blatter. “És un país massa petit, per al qual el mundial és massa gros”. L’expresident de la FIFA sosté que l’aleshores president de França, Nicolas Sarkozy, va pressionar Platini perquè els vots de la UEFA fossin per a Qatar, després que el cap de l’Elisi es reunís amb el príncep hereu del Qatar. “Sis mesos més tard, Qatar va comprar avions de combat a França per valor de 14,6 milions de dòlars. Era, per descomptat, un assumpte de diners”. Blatter, suspès del seu càrrec el 2015 per acusacions de corrupció, afegeix que, a la FIFA, abans de la doble elecció de seus per al 2018 i el 2022, “el consens era que Rússia obtingués la primera i els Estats Units, la segona”. “Hauria estat un est de pau”, diu. Blatter també reconeix que té mala relació amb l’actual president de la FIFA, Gianni Infantino, de qui diu que no entén “que visqui a Qatar”. El suís acaba dient que està satisfet perquè, amb algunes excepcions, no hi hagi boicots de futbolistes. “Amb el primer xiulet de l’àrbitre, ja no parlarem de tots aquests problemes, només de futbol”, sentencia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)