Mundial

A Qatar, es parla català

La selecció amfitriona del mundial tindrà com a cap visible un català. Fèlix Sánchez és el tècnic de la selecció asiàtica des del 2017, quan va culminar l’ascensió en un projecte pensat per potenciar el combinat i els jugadors del país amb vista a la cita mundialista. L’entrenador barceloní comanda un equip ampli en el qual també hi ha dos catalans més: Fran Sánchez –el seu germà– i Albert Fernández. Fran Sánchez va ser el tècnic del primer equip del Barça femení entre el 2017 i el 2019, en substitució de Xavi Llorens, i va ser rellevat per Lluís Cortés posteriorment. El gironí Albert Fernández va passar per l’equip juvenil del Girona, el Cassà, el Palamós, després va viatjar a Ucraïna, al Dnipró, o a Bahrain, integrat al cos tècnic de Michael Laudrup, abans d’acabar a la selecció de Qatar.

En el projecte per fer evolucionar el futbol a Qatar hi ha hagut una inversió econòmica important des de fa anys, però també de recursos humans. La integració de tècnics europeus, i també catalans, a les categories inferiors dels combinats del país ha permès mantenir el creixement constant en els futbolistes i Fèlix Sánchez ha comandat part de la fornada que actualment juga a l’absoluta. El barceloní va entrenar l’Aspire Academy a partir del 2006, quan va deixar el Barça després de deu anys, i des del 2013 ha dirigit i aplicat un estil a les seleccions sub 19, sub 20 i sub 23, fins a assolir l’absoluta el 2017.

L’entrenador i el seu cos tècnic han anat recollint fruits en alguna competició i el 2019 van guanyar la copa asiàtica, que es va disputar als Emirats Àrabs, a més d’arribar a les semifinals de la copa d’Or de la Concacaf, en què van perdre contra els Estats Units.

Qatar serà l’única selecció novella del mundial i té com a únic objectiu competir i donar la cara entre les millors seleccions. De moment, es jugarà donar la sorpresa en el grup A, juntament amb l’Equador, el Senegal i els Països Baixos.

ABANS DE L’ABSOLUTA

A Qatar, Fèlix va entrenar l’Aspire Academy i les seleccions sub 19, sub 20 i sub 23

AMB TÍTOL

Qatar va guanyar la copa asiàtica del 2019, que es va disputar als Emirats Àrabs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)