Mundial

El poder del futbol anglès

Mundial Qatar 2022. La Premier hi aporta 134 jugadors, mig centenar més que la 1a divisió (83), i sumant la resta de lligues dobla la resta de països

A partir de diumenge el mundial de Qatar serà el gran, i gairebé únic, centre d’atenció de totes les mirades de l’univers futbolístic. Totes les grans lligues s’aturen, i és que més de 830 jugadors que juguen arreu del món estan convocats a la gran cita. Concretament hi ha lligues de 42 països diferents que cedeixen els seus futbolistes a les 32 seleccions participants. Ara bé, la participació de cadascuna d’aquestes lligues és diferent, i en aquest sentit una vegada més es demostra que el futbol anglès va un pas més endavant que tota la resta.

El domini del futbol anglès es demostra en el fet que la Premier League és, de molt, la lliga que més jugadors té convocats per a la cita mundialista. En total són 134 els jugadors de la màxima categoria del futbol anglès que participaran en el mundial, que són mig centenar més que els 83 que hi haurà de la 1a divisió espanyola, la segona lliga que més jugadors hi aporta. La diferència, però, encara es fa més gran si es tenen en compte la resta de categories que formen el futbol professional a Anglaterra, ja que sumant els jugadors de la Championship (25), la League One (2) i la League Two (2), el nombre dels jugadors presents en el mundial que juguen en el futbol anglès s’eleva fins als 163. És a dir, de cada cinc jugadors que disputaran el mundial n’hi ha un que prové d’un equip del futbol anglès.

L’hegemonia de la Premier, que cada vegada s’emporta més jugadors de primer nivell, deixa molt lluny la resta de països, que gairebé no aportaran ni la meitat de jugadors procedents de les seves lligues. De fet, l’únic que supera la meitat és Espanya, amb 86 jugadors, ja que n’hi ha tres procedents de la 2a divisió A. El futbol alemany, amb 81 jugadors; l’italià, amb 70 –tot i que la selecció italiana no disputi el mundial–, i el francès, amb 57, tanquen la llista dels cinc països que més futbolistes aporten al mundial procedents de les seves lligues.

Més enllà de les cinc grans potències del futbol europeu, la resta de lligues estan molt lluny en el nombre de futbolistes que participaran en el mundial. A més, moltes dels que més jugadors aportaran ho faran per situacions conjunturals, com el Estats Units, que hi envia fins a 36 jugadors per la participació del Canadà, o els casos de l’Aràbia Saudita i Qatar (33), que nodreixen del tot les seves seleccions.

Anglaterra (163)
Premier League 134
Championship 25
League One 2
League Two 2
Espanya (86)
1a divisió 83
2a divisió A 3
Alemanya (81)
Bundesliga 78
Bundesliga 2 3
Itàlia (70)
Serie A 67
Serie B 3
França (57)
Ligue 1 55
Ligue 2 2
Estats Units (36)
MLS 36
Aràbia Saudia (33)
Saudi Professional League 33
Qatar (33)
Qatar Stars League 33
Bèlgica (24)
Jupiler Pro League 23
Challenger 1
Mèxic (23)
Liga MX 23
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)