Mundial

Equador supera Qatar en el partit inaugural (0-2)

El mundial ja està en marxa després de la disputa del partit inaugural, amb l’amfitrió Qatar signant un registre negatiu històric, i és que s’ha convertit en la primera selecció amfitriona que perd en el partit inaugural d’un mundial després de caure 0-2 contra Equador, que no ha tingut excessius problemes per endur-se els tres punts.

Des de molt aviat la selecció sud-americana ha mostrat la seva superioritat, i no ha tardat ni tres minuts a marcar el primer gol, tot i que ha estat anul·lat per fora de joc –ha hagut d’intervenir el VAR per anul·lar la diana–. Enner Valencia havia marcat el gol que no ha pujat al marcador, però el davanter i capità d’Equador s’ha convertit igualment en l’heroi del seu país perquè ha marcat els dos gols que han donat el triomf. El primer en el minut 16’ transformant un penal claríssim del porter sobre ell mateix i el segon en el minut 31’ rematant molt bé de cap una centrada des de la dreta. El 2-0 feia justícia a la superioritat que estava demostrant Equador, que no ha patit gens en defensa perquè Qatar no ha arribat ni a xutar entre els tres pals.

En la segona part el partit ha baixat de revolucions, i és que Equador s’ha dedicat més a tenir el control de la possessió per evitar sorpreses que no pas a buscar la porteria rival, tot i que alguna ocasió clara ha tingut en jugades aïllades per sentenciar el partit. La millor ocasió dels locals, de fet, no ha arribat fins al minut 87’ amb un xut de Muntari que no ha acabat trobant porteria per ben poc.