Mundial

mundial de qatar

Bellingham i Anglaterra aixequen la mà (6-2)

Qatar 2022. Grup B

L’actual subcampiona d’Europa ha debutat amb força en el mundial. Golejada contra la Iran de Queiroz com a carta de presentació. Dos gols havia encaixat únicament Iran en la seva anterior participació mundialista a Rússia –en la derrota contra Espanya (0-1) i en l’empat contra Portugal (1-1) en fase de grups– i sis se n’ha emportat avui en el cara a cara contra Anglaterra. I cap dels sis ha estat obra de Harry Kane. L’ariet del Tottenham, màxim golejador de l’anterior mundial, es reserva els gols per més endavant. Anglaterra s’ho pot permetre. Southgate té per triar i remenar i fins i tot s’ha permès deixar fora de l’onze Foden, Grealish i Rashford.

Jude Bellingham, el tercer futbolista més jove a debutar amb Anglaterra en un mundial per darrera d’Owen i Shaw, ha deixat la seva empremta al minut 35 de partit. Han fet falta només dos partits en aquest mundial per veure en acció ja a una de les joves estrelles cridades a brillar en el torneig. El crac del Dortmund ha marcat el primer gol dels de Southgate amb una bona rematada de cap, assistit per Shaw.

Iran no ha estat rival per a Anglaterra. Hosseini n’ha donat fe. Beiranvand s’ho ha estalviat. El porter titular d’Iran ha marxat al minut 20 de partit amb una hemorràgia i lleugerament commocionat i Hosseini ha acabat recollint la pilota de dins la xarxa fins en sis ocasions. Gols de Bellingham, Sterling i doblet de Saka en una hora de partit i Rashford i Grealish, que han entrat al final, han completat la golejada. Taremi, el davanter del Porto, ha fet els dos gols d’Iran.