Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Patacada mundial d’Argentina

Leo Messi i la selecció d’Argentina han estat els protagonistes de la primera gran sorpresa del mundial de Qatar 2022. L’albiceleste ha perdut 1-2 contra l’Aràbia Saudita, la ventafocs del torneig, tot i avançar-se 1-0 amb una diana del de Rosario i quallar una primera meitat prometedora amb múltiples ocasions i fins a tres gols anul·lats per fora de joc. En l’inici de la segona part, els saudites han fet la igualada en el primer xut entre els tres pals que feien (48’) i amb una Argentina incrèdula, han culminat una remuntada històrica per sumar els tres primers punts gràcies a un golàs de Salem (54’).

Els de Scaloni encadenaven 36 partits oficials sense perdre i es disposaven a igualar el sostre històric d’Itàlia, amb 37 enfrontaments invictes entre el 2018 i el 2021, però deixen en el pitjor moment possible, en l’estrena mundialista i jugant-se la classificació per als vuitens de final en els duels contra la Polònia de Lewandowski i el combinat de Mèxic, dirigit pel Tata Martino.

Argentina ha controlat de cap a peus el partit i ja en el minut dos Messi ha gaudit d’una ocasió que no sol errar després d’aprofitar un mal refús de la defensa saudita. L’astre argentí ha topat amb la intervenció brillant del porter, que li ha aturat el xut amb una bona mà a baix. El guió del seleccionador d’Aràbia Saudita, Hervé Renard, d’aguantar com fos les escomeses argentines s’ha estripat només començar el matx. O més ben dit, l’ha estripat el VAR, quan una agafada com tantes hi ha a l’àrea ha estat rearbitrada i assenyalada posteriorment pel col·legiat com a penal. Messi, qui si no, ha assumit la responsabilitat i ha enganyat molt bé Al-Owais tot i que el llançament ha sortit de les botes de l’argentí tou però segur d’haver guanyat la partida al porter, vençut a l’altre costat (10’).

Si el domini argentí era evident, amb l’1-0 la clarividència i el control albiceleste ha estat complet i la màquina ofensiva dels de Scaloni ha començat a rutllar, tot i que els fora de jocs mil·limètrics els han impedit sentenciar abans del descans. I és que, l’Argentina ha perforat la porteria rival en tres ocasions més però la posició antireglamentària dels seus atacants han fet que cap dels gols pugés al marcador. El primer ha estat obra de Messi (22’) i els altres dos de Lautaro (27’ i 34’).

A part de les dianes anul·lades, els de Scaloni han gaudit d’un parell d’arribades més amb una excursió a l’àrea del central Romero i una assistència que no ha trobat rematador de Di María, en posició forçada.

Segona part frenètica

El segon acte ha girat el partit com un mitjó. Argentina no ha sortit prou intensa damunt del terreny de joc i l’Aràbia Saudita ho ha aprofitat per remuntar el partit en sis minuts. La primera diana dels de Renard ha arribat en el 48 després d’una pèrdua de Messi al mig del camp. Amb només dos tocs, Al-Shehri s’ha plantat davant Emiliano Martínez i, tot i la pressió de Romero ha aconseguit creuar a la perfecció la rematada per superar al porter. Amb l’Argentina noquejada sense creure’s que en el primer xut entre els tres pals el rival li havia empatat l’enfrontament. Sense temps per reaccionar, els argentins s’han quedat amb un pam de nas quan Salem, que havia jugat al Vila-real el 2018, ha fet una jugada individual espectacular per culminar la remuntada. L’extrem ha controlat una esfèrica i després de desfer-se de dos rivals argentins, força tous en l’acció, ha fet un xutàs que ha tocat Emiliano Martínez amb la punta dels dits sense evitar que acabés al fons de la xarxa (54’).

L’Argentina ha intentar reaccionar a la doble patacada però tot i fer-se amb la possessió i generar més sensació de perill que l’adversari, als de Scaloni els ha costat generar ocasions. Només Tagliafico, en una rematada aprop de l’àrea (63’), Di María amb un centre xut creuat (72’) o Messi, amb una rematada de cap (84’) han inquietat Al-Owais, que s’ha mostrat segur en les seves intervencions, fins i tot, en una darrera de Julián Álvarez amb el cap, ja en el 101’.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)