Mundial

MUNDIAL DE QATAR

França goleja i Giroud fa rècord

És la campiona del mon, defensa corona i el primer dia ha demostrat perquè. França ha golejat (4-1) a Austràlia en un partit que ha començat perdent, però en el que ha exhibit múscul per acabar remuntant en una nit en què Olivier Giroud ha escrit un nou capítol en la història del futbol francès. L’ariet del Milan ha marcat un doblet per pujar als 51 gols anotats amb la samarreta de França i igualar a Thierry Henry com a màxim golejador històric de l’equip del gall.

El duel ha acabat doncs en festa bleu, però ha començat amb sorpresa en els primers compassos quan Goodwin (9’), a passada de Leckie, ha avançat a Austràlia en una acció en què Lucas Hernández s’ha lesionat al genoll, en una acció que no té massa bona pinta. Ha entrat el seu germà Theo i ell, li ha posat a Rabiot (27’) la centrada de l’empat. No ha acabat d’estar molt fluid l’equip bleu, però té molt de talent a dalt, juga a un altre ritme que Austràlia, un combinat format per futbolistes que juguen a lligues menors, i amb poc ha pogut capgirar el marcador i, fins i tot, ampliar l’avanatatge. Giroud (32’) ha marcat el segon dels francesos i, després, en fila, Dembélé, Griezmann i Mbappé han malbaratat oportunitats per fer el tercer. Tot i la superioritat hi ha hagut ensurt dels oceànics abans del descans, ja que Irvine ha estevllat un remat de cap al pal de la porteria de Lloris.

I en la segona part, liderat per Mbappé, l’equip entrenat per Didier Deschamps ha liquidat el matx; pimer (68’) amb un nou remat de cap del del PSG a passad de Dembélé i, després, amb un altre cop de testa de Giroud (71’) a centrada de Mbappé.