Mundial

MUNDIAL DE QATAR

L’Iran somia amb tot ben obert

Grup B. La selecció iraniana supera Gal·les en un final boig i depèn de si mateixa en un grup que es decidirà en l’última jornada després de l’empat entre Anglaterra i els EUA

L’Iran és a un pas de classificar-se per als vuitens de final. El país del golf Pèrsic, immers en les protestes contra el seu govern, veu com la seva selecció, que ahir sí que va cantar l’himne, es permet el luxe de somiar futbolísticament. I ho fa després de superar Gal·les (0-2) en un partit decidit en l’últim sospir, en un final boig, amb els gols de Cheshmi (98’) i Rezaeian (101’) aprofitant la superioritat numèrica per l’expulsió del porter gal·lès Hennessey, que havia estat clau durant la segona part per evitar que el combinat asiàtic s’avancés abans en el marcador, i va sumar els seus tres primers punts en la competició.

L’equip entrenat per Carlos Queiroz, doncs, depèn de si mateix per classificar-se, en un grup en què queda tot obert i que es decidirà en l’última jornada després de l’empat sense gols (0-0) entre Anglaterra i els Estats Units. Totes dues seleccions van oferir un matx molt igualat, en què probablement va estar un pèl més per sobre el conjunt americà, que va acumular més arribades i ocasions sobre la porteria rival, entre les quals un xut de Pulisic al pal en la primera part.

D’aquesta manera, tots els equips del grup tenen possibilitats de passar de fase l’últim dia. L’Iran serà als vuitens si guanya els Estats Units, encara que també li podria valer l’empat; als Estats Units només els val la victòria contra l’Iran; Anglaterra en fa prou amb un empat contra Gal·les i fins i tot perdent, si no és de golejada passaria; i Gal·les ha de vèncer Anglaterra i esperar que l’Iran i els Estats Units empatin. Un trencaclosques que quedarà resolt dimarts.

GAL·LES

0
1
Hennessey
86’
5
Mepham
90’
6
Rodon
90’
4
Ben Davies
90’
14
Roberts
57’
9
Brennan J.
33’
10
Ramsey
87’
12
Ward
3’
15
Ampadu
77’
7
Allen
13’
8
Wilson
58’
20
Daniel James
32’
3
Williams
90’
11
Moore
90’
13
Bale
90’

IRAN

2
24
H. Hosseini
90’
23
Rezaeian
90’
19
M. Hosseini
90’
8
Pouraliganji
90’
5
Mohammadi
90’
17
Gholizadeh
77’
7
Alireza J.
13’
6
Ezatolahi
83’
18
Ali Karimi
7’
21
Nourollahi
78’
15
Cheshimi
12’
3
Ehsan Safi
77’
16
Torabi
13’
9
Taremi
90’
20
Azmoum
68’
10
Ansarifard
22’
GOLS: 0-1 (98’) Cheshmi. 0-2 (101’) Rezaeian. ÀRBITRE: Mario Escobar (Guatemala). TARGETES. Grogues: a Rodon (45+3’), de Gal·les; i a Rezaeian (94’) i Alireza (95’), d’Iran. Vermelles: Hennesey (86’), de Gal·les.

ANGLATERRA

0
1
Pickford
90’
12
Trippier
90’
6
Maguire
90’
5
Stones
90’
3
Shaw
90’
4
Rice
90’
22
Bellingham
69’
8
Henderson
21’
17
Saka
78’
11
Rashford
12’
19
Mount
90’
10
Sterling
68’
7
Grealish
22’
9
Kane
90’

ESTATS UNITS

0
1
Nurner
90’
2
Dest
78’
18
Moore
12’
13
Ream
90’
3
Zimmerman
90’
5
Robinson
90’
8
McKennie
77’
11
Aaronson
13’
6
Musah
90’
4
Adams
90’
10
Pulisic
90’
21
Weah
83’
7
Reyna
7’
19
Wright
83’
24
Sargent
7’
GOLS: cap. ÀRBITRE: Jesús Valenzuela (Veneçuela). TARGETES. Grogues: cap. Vermelles: cap.