Mundial

Kylian Mbappé impulsa França

Grup D. L’actual campiona del món és la primera selecció classificada per als vuitens

Didier Deschamps no va poder fer entrar en la llista per a Qatar 2022 ni Pogba, ni Kanté, va perdre Benzema abans del debut i va perdre també per a tot el mundial Lucas Hernández en el primer partit contra Austràlia, però la cura per als seus maldecaps es diu Kylian Mbappé. El 10 de França és l’aspirina de Didier. Tres gols en dos partits i França és la primera selecció classificada per als vuitens de final. L’actual campiona del món trenca el malefici que va afectar Itàlia el 2010, Espanya el 2014 i Alemanya el 2018. Totes havien estat campiones i en el següent mundial no havien superat la fase de grups. França sí.

Mbappé va fer l’1-0 en una gran acció amb Theo Hernández per la banda esquerra i va impulsar França en el 86’ amb un gol amb el genoll després d’una gran centrada de Griezmann. França havia perdut els dos últims partits contra Dinamarca a la Nations League recentment, però el factor Kylian va decidir ahir contra una Dinamarca que només va trobar el gol a través del blaugrana Christensen, en la sortida d’un córner.

Austràlia hi diu la seva

Duke, que juga a la 2a divisió japonesa, va ser l’heroi d’Austràlia en el duel contra Tunísia marcant el gol de la victòria amb una bona rematada de cap que va servir per decidir un partit igualat, però en què els australians van utilitzar millor les seves armes, dominant la primera part i fent un gran sacrifici defensiu en la segona, quan Tunísia va buscar amb insistència el gol d’un empat que no va trobar.

FRANÇA

2
1
Lloris
90’
5
Koundé
90’
4
Varane
75’
24
Konaté
15’
18
Upamecano
90’
22
Theo
90’
8
Tchouameni
90’
14
Rabiot
90’
11
Dembélé
75’
20
Coman
15’
7
Griezmann
90’+3’
13
Fofana
1’
10
Mbappé
90’
9
Giroud
63’
26
Thuram
27’

DINAMARCA

1
1
Schmeichel
90’
6
Christensen
90’
2
Andersen
90’
3
Nelsson
90’
13
Kristensen
90’+2’
26
Bah
1’
23
Hojbjerg
90’
10
Eriksen
90’
5
Maehle
90’
25
Lindstrom
85’
15
Norgaard
5’
21
Cornelius
45’
9
Braithwaite
45’
14
Damsgaard
73’
12
Dolberg
17’
GOLS: 1-0 (61’) Mbappé. 1-1 (68’) Christensen. 2-1 (86’) Mbappé. ÀRBITRE: S. Macirniak (Polònia). TARGETES. Grogues: Koundé (43’), Christensen (20’) i Cornelius (23’). Vermelles: cap.

TUNÍSIA

0
16
Dahmen
90’
6
Bronn
73’
21
Kechrida
17’
4
Meriah
90’
3
Talbi
90’
20
Dräger
45’
13
Sassi
45’
17
Skhiri
90’
14
Laïdouni
67’
10
Khazri
23’
24
Ali Abdi
90’
23
Sliti
90’
7
Msakni
90’
9
Jebali
73’
11
Khenissi
17’

AUSTRÀLIA

1
1
Ryan
90’
5
Karacic
75’
2
Degenek
15’
19
Souttar
90’
4
Rowles
90’
16
Behich
90’
22
Irvine
90’
13
Mooy
90’
14
McGree
64’
10
Hrustic
26’
7
Leckie
85’
26
Baccus
5’
23
Goodwin
85’
11
Mabil
5’
15
Duke
64’
9
MacLaren
26’
GOLS: 0-1 (23’) Duke. ÀRBITRE: Daniel Siebert (Alemanya). TARGETES. Grogues: Laïdouni (26’), Ali Abdi (64’) i Sassi (93’), de Tunísia. Vermelles: cap.