2a divisió FEF

L’Olot perd a Alzira i es despenja al fons de la taula (2-1)

L’Olot ha tornat a perdre, aquesta vegada al camp de l’Alzira, un altre rival directe en la lluita per la salvació (2-1). Els olotins han rebut dues dianes en minuts clau, al final de la primera part, a través d’Álvaro Gómez (37’), i en l’inici de la segona, gràcies a Javi Serra (51’). Els de la Garrotxa han retallat distàncies, de seguida, amb el primer gol del curs del davanter Ernest Forgas (54’), però tot i dominar lleugerament i trepitjar l’àrea valenciana no han pogut esgarrapar cap punt. Els de Risueño són penúltims a cinc punts de la permanència, una distància que podria ampliar-se més quan es jugui el gruix de la jornada.

L’Olot ha tingut una entrada contundent i ja en el minut cinc han vist targeta groga Ferran Brugué i Manel Busquets. L’agressivitat però, s’ha anat apagant i la solidesa defensiva olotina ha quedat en res a mesura que passaven els minuts. Els de Jonathan Risueño han pogut mantenir a ratlla l’Alzira al començament i, fins i tot, s’han pogut apropar a l’àrea local amb certa perillositat –Saïdou ho ha provat al segon pal (14’) i Brugué i Aimar des de la frontal (27’ i 34’)–, però han estat els valencians els qui han obtingut el premi del gol.

L’Alzira ha avisat esporàdicament a través de Iago Beceiro o Lado i en el 36 ha enviat una pilota al pal després d’un desordre defensiu olotí quan Pitu ha rematat al segon pal (36’). La gran ocasió ha estat el preludi de l’1-0, un minut després, quan Iago Beceiro ha provat un xut que Fàbrega ha rebutjat al cor de l’àrea i Álvaro Gómez, a plaer, només ha hagut d’empènyer a dins de la porteria (37’).

En la segona part, l’Olot ha rebut un altre cop en forma de gol que semblava definitiu. Javi Serra ha aprofitat una pilota a l’espai per encara Fàbrega i superar-lo amb un xut creuat (51’), una plantofada a mà oberta que ha deixat amb un genoll a la lona als de la Garrotxa, que han pogut retallar distàncies de seguida per tornar a entrar en el partit gràcies a la primera diana del davanter centra Ernest Forgas (54’). El barceloní ha caçat una esfèrica a dins de l’àrea i no ha perdonat davant d’Adrián per estrenar-se com a golejador amb la samarreta olotina.

L’Olot ha intentat aprofitar l’efervescència del gol per pressionar i trepitjar àrea rival i ho ha aconseguit sovint. Saïdou ho ha provat des del vèrtex després de retallar (59’), Forgas no s’ho ha cregut prou en velocitat però ha obligat a intervenir a Adrián (77’), com Callís, de nou des de dins de l’àrea (79’).

En el tram final, l’equip dirigit per Jonathan Risueño s’ha fet amb la possessió de la pilota i ha intentat apropar-se, tot i que li ha costat Deu i ajuda fer-ho. De fet, l’Alzira ha gaudit de les últimes oportunitats de gol i ha estat a punt de fer el tercer després d’una falta lateral que ha acabat anant directe a la porteria defensada per Arnau Fàbrega (86’) i a la sortida d’un corner (89’).