Més futbol

La Damm comença les obres de la ciutat esportiva

La Fundació Damm ha començat les obres de la futura ciutat esportiva de l’entitat. Les instal·lacions ocuparan una superfície de 30.000 metres quadrats a la muntanya de Montjuïc (Barcelona). Hi haurà dos camps de futbol 11 –un dels quals es podrà dividir en dos camps de futbol 7– i dos edificis. L’edifici principal acollirà les oficines del CF Damm, a més dels serveis mèdics del club, gimnàs, vestidors del camp principal i sala d’estudis, per donar continuïtat a la formació acadèmica dels jugadors i les jugadores. En el segon edifici, situat entre els dos camps de futbol, hi haurà uns altres vestidors, les graderies –amb una capacitat de fins a 550 espectadors– i una àrea de restauració de 100 metres quadrats.

Els treballs s’han iniciat amb els moviments de terra que permetran anivellar el terreny i preparar la instal·lació dels dos camps de futbol previstos. En paral·lel, s’està duent a terme la rehabilitació de l’edifici principal, a més de l’habilitació dels accessos al recinte. La previsió és que les obres s’allargaran durant 14 mesos i que les instal·lacions es podran començar a utilitzar a principis de 2024. L’usuari principal de les instal·lacions serà el CF Damm, però no serà l’únic. La Fundació Damm posarà les instal·lacions a la disposició dels treballadors i les treballadores de Damm, així com de les seves famílies.

Vicente del Bosque va visitar les obres. Durant la seva visita, va estar acompanyat de Ramon Agenjo, vicepresident de la Fundació Damm i president del Club de Futbol Damm, i de Carles Domènech, director executiu del club, a més de Jordi Pagès i Bernat Ardèvol, dels estudis d’arquitectura barcelonins Max de Cusa i Hiha Studio respectivament, encarregats del projecte. “Em sento molt proper a aquest projecte. Penso en la il·lusió que ha de sentir tot el club per veure una ciutat esportiva que serà envejable i estic desitjant veure-la. Segur que representarà tot un orgull pels jugadors i jugadores de la Damm”, va afirmar Del Bosque durant la visita.

Integrat a l’entorn

El disseny del nou complex esportiu de la Fundació Damm es va plantejar des de l’inici amb l’objectiu d’integrar les instal·lacions en el paisatge de la muntanya de Montjuïc. S’ha dissenyat seguint criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, amb l’objectiu d’aconseguir unes instal·lacions Nearly Zero Energy Building (NZEB) i energèticament autosuficients.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)