Mundial

MUNDIAL DE QATAR

El Marroc fa història contra Canadà (1-2)

El Marroc ha guanyat contra Canadà en l’últim partit d’una fase de grups històrica pel conjunt entrenat Hoalid Regragui (1-2). El matx ha tingut emoció fins al final, tot i que el conjunt del nord-africà anotés el 0-2 tot just al minut vint-i-tres de partit.

L’enfrontament a l’Al Thumama ha començat amb una seqüència d’errades dels canadencs; primer amb la mala sessió de Vitoria i, després, amb el control llarg del porter Borjan. L’esfèrica ha acabat a les botes de Ziyech que des de trenta-cinc metres ha fet passar per sobre la pilota de la defensa nord-americana i ha marcat a plaer. Un gerro d’aigua freda pels John Herdman que se’ls hi ha complicat encara més la classificació.

El segon gol ha vingut després d’una passada a l’espai d’Hakimi que En-Nesyri, ràpid en el control, no ha perdonat i ha posat més terra pel mig. La mala col·locació i lentitud dels defenses canadencs, Miller i Adekugbe, no han evitat que el davanter del Sevilla es convertís en el priemer jugador marroquí en marcar gol en dos mundials diferents. Precisament a la Copa del món de Rússia 2018 va marcar en l’empat contra la selecció espanyola.

Al fil del descans, Canadà ha retallat distàncies en una jugada de rebots. Una centrada rasa d’Adekugbe ha acabat a dins de la porteria marroquina a causa de una desviació d’Adekugbe que ha agafat a contrapeu a Bono. Abans que l’àrbitre xiulés el descans, han anul·lat un gol a En-Nesyri per fora de joc d’un company.

Als segons quaranta-cinc minuts, el combinat de Canadà ha intentat estirar la línia ofensiva, però era Marroc qui disposava de les millors aproximacions. Herdman ha fet un triple canvi al minut seixanta per revolucionar l’atac, David, Koné y Hutchinson han entrat al terreny de joc.

El domini de Canadà a la segona meitat ha estat molt clar, això sí, sense generar pràcticament perill a l’àrea de Bono.

En els últims deu minuts, els canadencs han disputat de les accions més clares. Johnston ho provava, però la pilota ha sortit per sobre del travesser. Fins i tot la més clara del partit, al cap d’Hutchinson que el travesser i la línia de gol han evitat l’empat. L’estrella del Bayern, Davies, ha vist com Marroc i, sobretot, Amrabat a la zona del pivot, li estaven molt a sobre. Sense gairebé donar-li un metre.

Al final, el Marroc ha celebrat una classificació històrica després de quaranta anys sense trepitjar uns vuitens de final d’un mundial. L’eufòria a l’estadi Al Thumama ha sigut absoluta.