Mundial

Bèlgica, cap a casa i Robert dimiteix

Grup F. La selecció belga no pot superar Croàcia en un duel a vida o mort i el català anuncia que deixa el càrrec

La selecció de Bèlgica serà una de les principals absents en els vuitens de final juntament amb Alemanya. El combinat dirigit per Robert Martínez no va passar de l’empat a zero contra Croàcia en el duel a vida o mort per adjudicar una de les dues places del grup per als vuitens. I és que el Marroc va encarrilar la feina força aviat, un fet que deixava la subcampiona del món, la selecció croata, i la tercera, la belga, en una batalla a cara o creu que va acabar en taules i beneficiant els balcànics. En acabar el partit, el català Robert Martínez va anunciar que deixava el càrrec, efectuant una decisió presa abans de la cita mundialista. La sensació que queda en el país belga és que s’ha desaprofitat una generació d’or per fer-la grossa i arribar encara un esglaó més amunt, i és que ahir Lukaku va ser el clar exemple de la falta d’eficàcia ofensiva mostrada en tot el campionat; De Bruyne no va brillar i Eden Hazard confirma que no és el futbolista determinant que era.

El partit va començar elèctric amb Croàcia insistint i Bèlgica lluitant amb si mateixa. Quan millor estaven els belgues després de les ocasions de Carrasco i Mertens, el col·legiat va assenyalar penal de Carrasco a Kramaric que el VAR va rectificar per posició de fora de joc de Lovren en l’inici de la jugada.

En la segona part, els balcànics van posar a prova Courtois en diverses rematades de Kovacic, Brozovic i Modric, però els belgues també haurien pogut decantar la balança a favor seu si Romelu Lukaku hagués estat mínimament encertat. L’atacant de l’Inter va rematar amb la dreta al pal (60’), amb el cap, la canyellera i, fins i tot, amb l’estómac, molt a prop de la porteria, però sense bona direcció davant de la desesperació pròpia, la dels companys i la de tot el seu país.

CROÀCIA

0
1
Livakovic
90’
22
Juranovic
90’
6
Lovren
90’
20
Gvardiol
90’
19
Borna Sosa
90’
10
Modric
90’
11
Brozovic
90’
7
Majer
89’
15
Pasalic
1’
14
Livaja
64’
16
Petkovic
26’
4
Perisic
90’
9
Kramaric
64’
15
Pasalic
26’

BÈLGICA

0
1
Courtois
90’
15
Meunier
87’
10
E.Hazard
3’
2
Alderweireld
90’
5
Vertonghen
90’
21
Castagne
90’
19
Dendoncker
72’
8
Tielemans
18’
6
Witsel
90’
7
De Bruyne
90’
14
Mertens
45’
9
Lukaku
45’
11
Carrasco
72’
25
Doku
18’
17
Trossard
59’
16
T.Hazard
31’
GOLS: - ÀRBITRE: Anthony Taylor (Anglaterra). TARGETES. Grogues: a Dendoncker (66’) de Bèlgica. Vermelles: Cap.